ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR: Ξαναέρχεται ο Τόμσεν στην Αθήνα!

Όλο το παρασκήνιο για το ταξίδι του διευθυντικού στελέχους του ΔΝΤ στην Ελλάδα

ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR: Ξαναέρχεται ο Τόμσεν στην Αθήνα!

​Μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι "τρόικα τέλος" και πως την Αθήνα θα επισκέπτονται μόνο τα "τεχνικά κλιμάκια" των εκπροσώπων των δανειστών μας, όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STAR, o Δανός Πόλ Τόμσεν, επικεφαλής πλέον της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρώπη, θα επιστρέψει στην Αθήνα τον Μάϊο.

Βέβαια αυτή τη φορά -όπως διαβεβαιώνουν και κυβερνητικές πηγές- ο Δανός εμπειρογνώμονας δεν θα μείνει παρά 2-3 μέρες στην ελληνική πρωτεύουσα. Αφορμή για την επίσκεψή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα είναι η ομιλία του στο διεθνές συνέδριο του "Economist", στις 14 Μαΐου, με θέμα "Ευρώπη: θα επιστρέψει; Ελλάδα: θα αντέξει;"

Ο κύριος Τόμσεν θα μιλήσει για τις οικονομικές προτεραιότητες που μπαίνουν -κατά την άποψή του- για τη χώρα μας, ενώ για το ίδιο αντικείμενο προγραμματίζεται να μιλήσει στο συνέδριο του "Economist" και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκη.

Τον τελευταίο αναμένεται να συναντήσει -πιθανότατα στο ξενοδοχείο που θα διεξαχθεί το συνέδριο, ενώ ο κ.Τόμσεν θα επιδιώξει να επισκεφθεί και τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είναι γνωστό, το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχει παρακολουθήσει δυο ομιλίες του κυρίου Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, όταν είχε επισκεφθεί την αμερικανική μεγαλούπολη, ως αρχηγός -τότε- της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά από πρόσκληση του Ινστιτούτου Λεβί. Μάλιστα στη μία από αυτές, οι δυο άνδρες είχαν και συνομιλία.

Ο κύριος Τόμσεν τον περασμένο Φεβρουάριο είχε συναντηθεί στο Παρίσι και με τον Γιάνη Βαρουφάκη, μια συνάντηση που είχε διαρρεύσει, χωρίς να έχει ανακοινωθεί.

Toυ Γιάννη Ευστ��θίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top