Λαλιώτης προς ΣΔΟΕ: δεν έχω να κρύψω τίποτα

«Σκοτεινοί κύκλοι επιχειρούν να με πλήξουν»

Λαλιώτης προς ΣΔΟΕ: δεν έχω να κρύψω τίποτα
Την ολοκλήρωση ενδελεχούς ελέγχου του ΣΔΟΕ το συντομότερο δυνατό, σχετικά τόσο με την προσωπική όσο και με την οικογενειακή περιουσιακή του κατάσταση, ζητά με επιστολή του προς τον γγ του Σώματος, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη και τον υπουργό Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, ο κ. Λαλιώτης, με αφορμή κυριακάτικο δημοσίευμα για τη διενέργεια ελέγχου στα περιουσιακά του στοιχεία από το ΣΔΟΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Με πρόσχημα τον ανολοκλήρωτο έλεγχο θέλησαν να δημιουργήσουν προκαταβολικά σκιές, με στόχο να σπιλώσουν με ανυπόστατες φημολογίες το όνομά μου και να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα των ΜΜΕ. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι και αυτή η απόπειρα διαφόρων σκοτεινών κύκλων να με συκοφαντήσουν θα πέσει στο κενό και θα συντριβούν για μια ακόμα φορά όποιοι κι αν είναι, όπου και να βρίσκονται. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω για λόγους αρχής, ότι κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν.

Ο κ. Λαλιώτης υποστηρίζει επίσης ότι όλα τα περιουσιακά του στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, "είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις του για το Πόθεν Έσχες", παραθέτοντας στοιχεία για τα ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή του ιδίου ή της οικογένειάς του.

Ο πρώην υπουργός προσθέτει: «Πάντα πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι ο δημόσιος λόγος και οι πράξεις των Πολιτικών και των Δημόσιων Λειτουργών οφείλουν να καθορίζονται από την πίστη τους για Διαφάνεια και Νομιμότητα παντού και πάντα, από την πίστη τους για Διαφάνεια και Νομιμότητα για τους πάντες και τα πάντα, από την πίστη τους ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που αποκτάει κανείς από διασπάθιση δημόσιου χρήματος, πρέπει να δημεύεται με παραδειγματική τιμωρία των αυτουργών».

Υπενθυμίζει επίσης τις συγκρούσεις του με τον Μάκη Ψωμιάδη, τον οποίο κατηγορεί ότι «αποπειράθηκε ως εντολοδόχος σκοτεινών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, με πλαστογραφίες και συκοφαντίες, να στήσουν εις βάρος μου μία άθλια σκευωρία με επίκεντρο τη σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναφέρει ότι δικαιώθηκε «σε κάθε απόπειρα σπίλωσης και συκοφάντησής μου από ορισμένα ΜΜΕ» με ομόφωνες δικαστικές καταδίκες, αλλά και ότι έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top