Γ. Κουτσούκος: «Λαλίστατος, αλλά αδιάβαστος ο κ. Βαρουφάκης»

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ για τις καταγγελίες του ΥΠΟΙΚ ότι έψαχνε τη σύμβαση με το ΔΝΤ

​Απάντηση στα όσα υποστήριξε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ότι το αίτημα της δίμηνης παράτασης βρίσκεται στο προσωπικό αρχείο του Γ. Χαρδούβελη, έδωσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος.

Ο κ. Κουτσούκος, χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη «λαλίστατο, αλλά αδιάβαστο» και από το βήμα της Βουλής είπε:

«Όπως είπε σήμερα το πρωί στη Βουλή, δεν βρίσκει την επιστολή του προκατόχου του ενώ αναζητούσε επί πολλές ημέρες την Κύ��ια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης. Ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε παρά να αναζητήσει το ΦΕΚ Α΄270 (24.12.2014) Ν.4316 ώστε να διαπιστώσει τις αναφορές στις αποφάσεις του Eurogroup στις 8.12.2014 και στην επιστολή του προκατόχου του, στις 9.12.2014, ενώ θα αρκούσαν μόλις λίγα λεπτά για να βρει την Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης που είναι αναρτημένη από την αρχική της μορφή με όλες τις μεταβολές που έχει υποστεί στην ιστοσελίδα της Βουλής».

Σε έντονο ύφος μάλιστα επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει φέρει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σήμερα εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία και δεν γνωρίζει κανείς βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και κανένας Έλληνας πολίτης, είναι το τι υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης στις 20.2.2015 στο Eurogroup. Περιμένουμε και απαιτούμε να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top