Στ. Θεοδώρακης: «Μόνο 1 από τις 40 σελίδες του νομοσχεδίου αναφερόταν στην ανθρωπιστική κρίση»

«Η κυβέρνηση αντί να διαλύσει τις σκιές ενός Grexit, έδωσε κενές υποσχέσεις»

Στ. Θεοδώρακης: «Μόνο 1 από τις 40 σελίδες του νομοσχεδίου αναφερόταν στην ανθρωπιστική κρίση»

​Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης με ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Αντί ο κ. Τσίπρας να διαλύσει τις εφιαλτικές σκιές ενός Grexit ή Graccident επανέλαβε κενές υποσχέσεις και αρνήθηκε να δώσει ένα σαφές πλαίσιο για το τι διεκδικούμε από τους εταίρους μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Θεοδωράκης και συνεχίζει:

«Η σαφής εντολή του ελληνικού λαού ήταν να αλλάξουμε πορεία, να γιατρέψουμε τις πληγές της κοινωνίας και όχι να πάμε σε μια άλλου τύπου χρεοκοπία υπό τον ήχο εθνολαϊκιστικών ασμάτων. Η ψήφος ήταν εντολή για λύση μέσα στην ευρωζώνη, εντολή από την οποία η κυβέρνηση απομακρύνεται κάθε μέρα που περνάει».

Αναφερόμενος μάλιστα στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε:

«Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε προφανώς ένα άλλο νομοσχέδιο και μάλλον δεν είναι ενήμερος για το πώς κατέληξε η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησής του. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι μόνο τα 4 από τα 37 άρθρα του νομοσχεδίου αναφέρονται στην “ανθρωπιστική κρίση”, τα υπόλοιπα 33 διευθετούν κυρίως την κομματική και κυβερνητική κρίση. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόνο μία από τις σαράντα σελίδες του νομοσχεδίου αναφέρεται στην “ανθρωπιστική κρίση”. Το συνολικό δε ποσό που η κυβέρνηση θα δώσει στα “θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης” είναι 200 εκατομμύρια ευρώ, το 0.1 του ΑΕΠ ή αλλιώς 200 ευρώ το χρόνο για καθέναν από τους ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια».

Ο κ. Θεοδωράκης επικρίνει επίσης τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για το γεγονός, όπως λέει, ότι αμφισβητούν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να αντιπαρατεθεί δημόσια με όσους συνεχίζουν να μιλούν στην Ελλάδα και στην Γερμανία για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Στην ανακοίνωσή του μάλιστα, ο Στ. Θεοδωράκης εξαπολύει πυρά και εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατά τη χθεσινή διαδικασία δεν έδωσε του έδωσε το λόγο.

«Σήμερα η κυρία Κωνσταντοπούλου, ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό της, διέλυσε την κοινοβουλευτική διαδικασία και με τον ρόλο του κομματικού εγκάθετου (ποιανού κόμματος αλήθεια;) δεν έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ούτε πριν από την ομιλία του Πρωθυπουργού αλλά ούτε και μετά, όπως επίμονα της ζητήθηκε. Την πράξη αυτή της κυρίας Κωνσταντοπούλου στηλίτευσε σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση αλλά παρόλα αυτά η πρόεδρος της Βουλής δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από το κοινοβουλευτικό σώμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top