Κουντουρά: Δεν θα αυξηθούν οι φόροι στον Τουρισμό

«Πάμε για νέο ρεκόρ άφιξης τουριστών το 2015»

Για νέο ρεκόρ άφιξης τουριστών το 2015 έκανε λόγο η Έλενα Κουντουρά, η οποία μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, τόνισε ότι ελπίζει πως η μείωση της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα θα είναι μόνον προσωρινή.
«Η ροή των τουριστών από τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια ήταν εκπληκτικά μεγάλη» σημείωσε η κα Κουντουρά και πρόσθεσε: «Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών και τα έσοδα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ως εκ τούτου, η ρωσική αγορά έχει γίνει μία από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό. Ελπίζουμε ότι οποιεσδήποτε μειώσεις, τις οποίες περιμένουν ορισμένες ταξιδιωτικές εταιρείες, θα είναι προσωρινές».
Μιλώντας, εξάλλου, για τη νέα τουριστική στρατηγική της Ελλάδας, η οποία συζητήθηκε κατά την παρουσίαση του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικο�� Συμβουλίου, η κ. Κουντουρά διευκρίνισε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αυξηθούν οι φόροι και το κόστος του τουριστικού πακέτου αντίστοιχα.
«Ο στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών. Η δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, με την ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών και υπηρεσιών στην αγορά των 176 εκατ. ανθρώπων, είναι μία κίνηση προς την κατεύθυνση που έχουμε προσδιορίσει, και στην οποία προσβλέπουμε» είπε η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού.
Όσον αφορά τους στόχους που έχει θέσει η ηγεσία του υπουργείου για τον Τουρισμό, η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην επέκταση της τουριστικής σεζόν και στις νέες μορφές εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού.
«Ο κύριος στόχος μας είναι ο τουρισμός 12 μήνες το χρόνο. Η Ελλάδα, με τη φύση της και τα χαρακτηριστικά της πολιτιστικής κληρονομιάς της ,είναι ιδανικός προορισμός για όλο το χρόνο. Έχουμε δημιουργήσει ένα θεματικό τουρισμό με διαφορετικές κατευθύνσεις, όπως για παράδειγμα, την ελληνική γαστρονομία» είπε η κα Κουντουρά, επισημαίνοντας πως «η ελληνική κουζίνα είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του ελληνικού τουριστικού πακέτου».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top