Μ. Σουλτς: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού»

«Λιγοστεύει ο χρόνος», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Μ. Σουλτς: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού»

​Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα, κρούει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σούλτς λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής και την κρίσιμη επταμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο αυτής.

«Η Ελλάδα είναι οικονομικά στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας άμεσων οφειλών που πρέπει να καταβληθούν. Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι επικίνδυνη, καθώς βραχυπρόθεσμα είναι αναγκαία δύο ως τρία δισεκατομμύρια για να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις. Ο χρόνος είναι πλέον λίγος», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Σουλτς.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ελλάδα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να κάνει επιπρόσθετες πληρωμές, ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται ρευστότητα, επισημαίνοντας ότι οι δυνατότητες της Τράπεζας της Ελλάδος για χρηματοδότηση των τραπεζών έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

«Γι’ αυτό θα ήταν καλό να εκπληρώσει τώρα επιτέλους η Αθήνα τις υποχρεώσεις της, για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Τότε θα εισρεύσει ξανά χρήμα από τους εταίρους. Ακούω πάντως με ανησυχία ότι οι συνομιλίες των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση κινούνται σε πολύ αργούς ρυθμούς. Η ετοιμότητα για συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει λοιπόν να βελτιωθεί», τόνισε ο κ. Σουλτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top