Καρφιά Βαρουφάκη εναντίον Χαρδούβελη: «Πήρε 3,5 μέρες για να μου δώσουν τη δανειακή σύμβαση»

«Πήρα εγώ τηλέφωνο στο ΔΝΤ και ζήτησα να μου στείλουν τη σύμβαση με το Ταμείο»

Καρφιά Βαρουφάκη εναντίον Χαρδούβελη: «Πήρε 3,5 μέρες για να μου δώσουν τη δανειακή σύμβαση»

​Με καρφιά εναντίον του προκατόχου του, Γ. Χαρδούβελη ξεκίνησε να απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, αποκαλύπτοντας ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του βρήκε το απόλυτο… κενό.

Όπως είπε ο υπουργός, ο κ. Χαρδούβελης πήρε μαζί του έγγραφο με το αίτημα της δίμηνης παράτα��ης.

«Δεν υπάρχει αντίγραφο της επιστολής για τη δίμηνη παράταση. Το επίμαχο έγγραφο βρίσκεται στο προσωπικό εμπιστευτικό πρωτόκολλο του κ. Χαρδούβελη, το οποίο το πήρε μαζί του. Μου είπαν ότι αυτό είναι απόλυτα σύννομο. Δεν ήξερα ότι ο υπουργός έχει δικαίωμα, ό, τι εντάσσεται στο προσωπικό του πρωτόκολλο να το παίρνει μαζί του μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο», είπε ο κ. Βαρουφάκης και συνέχισε:

«Αυτή είναι μία πρακτική που δεν συνάδει με ένα ευνομούμενο κράτος. Θα μοιραστώ με το σώμα και μια άλλη πληροφορία, η οποία είναι άκρως ανησυχητική και καταδικαστική για την ασυνέχεια του κράτους και νομίζω ότι αυτή είναι μια γενική κακοπάθεια του ελληνικού κράτους. Ζήτησα τη δανειακή σύμβαση και πήρε 3,5 μέρες για να βρεθεί… δεν υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε ο ίδιος να επικοινωνήσει με το ΔΝΤ για να του στείλουν και τη σύμβαση που έχει συναφθεί με το Ταμείο.

«Τις προάλλες ζήτησα την αρχική δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ. Αναγκάστηκα ο ίδιος να έρθω σε επαφή με το Ταμείο στην Ουάσινγκτον για να το πάρω. Αυτή είναι μια εικόνα που πρέπει να μας θλίβει όλους», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top