«Αλέξη, παίξε με τους κανόνες» το μήνυμα Μέρκελ σε Τσίπρα

Διατεθειμένη για συμβιβασμό η Μέρκελ, εκτιμά το Bloomberg

«Αλέξη, παίξε με τους κανόνες» το μήνυμα Μέρκελ σε Τσίπρα
«Αλέξη, θα πρέπει να παίξεις με τους κανόνες» είναι το μήνυμα που θα στείλει η Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα στη σημερινή μίνι Σύνοδο Κορυφής.
Όπως αποκαλύπτει γερμανός αξιωματούχος που είναι κοντά στην καγκελάριο, η Μέρκελ είναι πρόθυμη να αναζητήσει κοινό έδαφος προκειμένου να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός για την υπόθεση της Ελλάδας και αυτό θα ξεκαθαρίσει στον Έλληνα πρωθυπουργό τόσο στη στημερινή συνάντηση όσο και στην μεταξύ τους συνάντηση στις 23 Μαρτίου στο Βερολίνο.
«Μετά από εβδομάδες έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, η Μέρκελ επιδιώκει τις συναντήσεις τώρα προκειμένου να επανα��έρει στις "ράγες" τις συνομιλίες» τονίζει ο ίδιος αξιωματούχος.
merklel.jpg
Σχολιάζοντας, εξάλλου, τα περί τελεσιγράφου στον Αλέξη Τσίπρα, ο Γερμανός αξιωματούχος τα χαρακτηρίζει ανοησίες και κάνει λόγο για προπαγάνδα από κάποιους που θέλουν να προκαλέσουν ένταση.
Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, πάντως, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες για την τύχη της Ελλάδας καθώς υποστηρίζει σταθερά πως είναι ένα θέμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.
«Βλέπει τις συναντήσεις αυτές ως μια ευκαιρία να τον γνωρίσει καλύτερα» καταλήγει ο ίδιος αξιωματούχος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top