Φάιμαν λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής: Πρέπει να δοθεί μια έντιμη ευκαιρία στην Ελλάδα

"Όλα θα εξαρτηθούν από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης"

Φάιμαν λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής: Πρέπει να δοθεί μια έντιμη ευκαιρία στην Ελλάδα

​Την ανάγκη «να δοθεί στην Ελλάδα μια έντιμη ευκαιρία» τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, μιλώντας απόψε στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της αυστριακής Βουλής για την Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή σ��ις Βρυξέλλες.

Όπως εκτίμησε ο καγκελάριος, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πιθανότατα θα συζητηθεί και η κρίση χρέους της Ελλάδας, καθώς «σε επίπεδο των υπουργών Οικονομικών δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής πρόοδος».

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι πρέπει να τηρούνται κανόνες. Το ερώτημα που τίθεται είναι, όμως, αν η Ελλάδα καταθέσει προτάσεις και αν μπορεί κανείς με αυτές να προσαρμόσει ανάλογα το έως τώρα πρόγραμμα βοήθειας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ.Φάιμαν, «όλα θα εξαρτηθούν, κυρίως, από το ποια στάση θα κρατήσουν τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης».

«Σε κάθε περίπτωση τάσσομαι υπέρ του να δοθεί στην Ελλάδα μια έντιμη ευκαιρία, ακόμη και αν αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν εμπνέει αισιοδοξία», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος είχε ζητήσει, επανειλημμένα και στο παρελθόν, να δοθεί χρόνος στη χώρα μας, ασκώντας έντονη κριτική στις φημολογίες για ενδεχόμενο Grexit και καταγγέλλοντας, επίσης, τις προσπάθειες ανάμιξης στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top