Σκληρή απάντηση Χατζηδάκη σε Τσίπρα για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ: «Λυπάμαι για τον πρωθυπουργό

Μετά τις καταγγελίες εις βάρος του πρώην υπουργού της ΝΔ

Σκληρή απάντηση Χατζηδάκη σε Τσίπρα για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ: «Λυπάμαι για τον πρωθυπουργό

Την αντίδραση του Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσαν οι αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ότι ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης της ΝΔ επινόησε την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα, υποκλέπτοντας την υπογραφή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

«Μέχρι πέρσι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι ο ΟΟΣΑ μας δίνει το σχοινί να κρεμαστούμε. Τώρα πρέπει να δικαιολογήσει τη νέα του θέση», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι εμείς επιβάλαμε στον ΟΟΣΑ την εργαλειοθήκη. Αν ισχύει αυτό, σημαίνει ότι είναι περιορισμένης ευθύνης. Τότε όμως γιατί συνεργάζεστε μαζί του;»

«Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει τη στροφή 180 μοιρών που έχει κάνει με τον ΟΟΣΑ, δεν περίμενα όμως ότι θα ερχόταν στη Βουλή ο πρωθυπουργός για να πει τέτοιες ανακρίβειες. Με λύπη μου άκουσα αυτά που ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. Δεν περίμενα από ένα νέο άνθρωπο που ενσαρκώνει την ελπίδα, να τα λέει αυτά. Η μελέτη είναι στη δημοσιότητα και μπορεί ο καθένας να δει ότι φέρει τον πρόλογο και την υπογραφή του κ. Γκουρία και αναφέρονται ονομαστικά τα στελέχη του ΟΟΣΑ που συμμετείχαν στη μελέτη. Αφού δημοσιοποιήσετε το κείμενο της 20ής Φεβρουαρίου, τότε να εξαπολύσετε επιθέσεις», κατέληξε ο πρώην υπουργός, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος ο κ. Γκουρία είχε έρθει στην Ελλάδα και παρουσίασε στο υπουργείο Ανάπτυξης μαζί με τον κ. Χατζηδάκη την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top