Reuters: Ο Βαρουφάκης και το lifestyle του δυσχεραίνουν τις διαπραγματεύσεις

Παρέμβαση Γιούνκερ σε Τσίπρα για τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ

Reuters: Ο Βαρουφάκης και το lifestyle του δυσχεραίνουν τις διαπραγματεύσεις

​Στον Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, συμπεραίνοντας ότι με τις εμπρηστικές συνεντεύξεις, τις life style φωτογραφίσεις, τη «μη διπλωματική συμπεριφορά» και τις άσεμνες χειρονομίες, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι μάλλον μέρος του προβλήματος,παρά η λύση του.

Το άρθρο αναφέρει πως μέσα σε δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ.Βαρουφάκης έχει ήδη αποξενώσει πολλούς συνομιλητές στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη και διακινδυνεύει να γίνει ένα «βαρίδι», καθώς η Ελλάδα αγωνίζεται να αποτρέψει την αθέτηση πληρωμών και να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Υπάρχουν, βέβαια, αντικρουόμενες απόψεις για το τι ακριβώς κάνει ο Βαρουφάκης. Ένας έλληνας αξιωματούχος λέει πως «έχει πνευματικό χάρισμα. Είναι τόσο άνετος που τους αφήνει άφωνους. Ρωτάει, αλλά δεν παίρνει απαντήσεις». Ο ίδιος αξιωματούχος προσθέτει: «Η αποδόμηση του Βαρουφάκη έχει αρχίσει εδώ και δύο εβδομάδες με σκοπό να απαλλαγούν από αυτόν».

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΕ κάνουν λόγο για ένα «πρόβλημα Βαρουφάκη», ότι παρουσιάζεται ως “showman”, κατηγορώντας τον, για ασυνέπεια και αδιακρισία που έχουν καταστρέψει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και έχουν ανησυχήσει τους επενδυτές.

«Είναι ένας καλός τύπος,αλλά δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι τα πράγματα» δήλωσε ένας συνάδελφός του υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης, υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Με τον Βαρουφάκη είναι δύσκολο να διατηρηθούν τα πράγματα ιδιωτικά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters χωρίς να τον κατονομάζει, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε στον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα ότι ο Βαρουφάκης έπρεπε να χαμηλώσει τους τόνους της ρητορικής του αν ήθελε να έχει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Άλλα στελέχη της ευρωζώνης, αναφέρουν ότι το πρόβλημα έγκειται στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στον κ.Βαρουφάκη, ο οποίος δεν είναι μέλος του κόμματος αν και εξελέγη στα ψηφοδέλτιά του.

Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται πάντως πως, ενώ ο κ.Τσίπρας έχει επιπλήξει δημοσίως ορισμένους από τους υπουργούς του,επειδή μιλάνε πολύ, πήγε περίπατο με τον κ. Βαρουφάκη στην Αθήνα την Κυριακή, δύο ημέρες μετά τη συνάντηση Γιούνκερ– σαν να ήθελε να διαλύσει κάθε φημ��λογία στα ΜΜΕ ότι ο σταρ-υπουργός βρίσκεται σε δυσμένεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top