Ρ. Σβίγκου: «Απαράδεκτες οι αξιώσεις των θεσμών»

«Γνώριζαν τα νομοσχέδια»

Ρ. Σβίγκου: «Απαράδεκτες οι αξιώσεις των θεσμών»

​Την αντίδραση των θεσμών στα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Πρόκειται για απαράδεκτες και εντελώς ανεδαφικές αξιώσεις από τους θεσμούς η μη ψήφιση των νομοσχεδίων. Η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη δεν είναι ένα δεσμευτικό πλαίσιο μόνο για την κυβέρνηση αλλά ήταν δεσμευτική και για τους θεσμούς. Και βλέπουμε ότι την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί τα συμφωνηθέντα, ένα μέρος από τους εταίρους ζητά από την Ελλάδα να γυρίσει σε μια κατάσταση πριν από τις 25 Γενάρη. Επιχειρούν μια νεκρανάσταση του μνημονίου σαν να μην είχαν γίνει εκλογές στις 25 Γενάρη», είπε η κα Σβίγκου και πρόσθεσε:

«Επιχειρούν να ασκήσουν στην κυβέρνηση τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για να πάνε πίσω από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Αλλά εμείς είμαστε πάρα πολύ σαφε��ς και ξεκάθαροι. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Σεβόμαστε τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, απορρίπτουμε κάθε τέτοιο εκβιασμό και το ίδιο καλούμε να πράξουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Περιμένουμε να δούμε την επίσημη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Αν η στάση της είναι ότι είναι μονομερής ενέργεια το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις, να βγει να μας το πει».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσης λόγο για έναν ασφυκτικό κλοιό που έχουν δημιουργήσει γύρω από την ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές και επανέλαβε ότι το Μνημόνιο τελείωσε με την ψήφο του ελληνικού λαού.

«Αυτό που θέλουν είναι να πάμε σε μια νέα συμφωνία, πίσω από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, η οποία δίνει ένα σαφές μήνυμα κατά εξωφρενικών πρωτογενών πλεονασμάτων. Ζητούν να τα ξαναδούμε από την αρχή. Το ζήτημα είναι πως θα υλοποιηθούν αυτά τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί στο Eurogroup, με βάση τις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που έστειλε ο κ. Βαρουφάκης και συμφώνησαν και στο τελευταίο Euogroup».

Η κα. Σβίγκου σχολίασε όμως και τις δηλώσεις Λαπαβίτσα περί Grexit λέγοντας:

«Είχε διευκρινίσει και ο ίδιος ο κ. Λαπαβίτσας, ότι δεσμεύεται από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένες και δεσμεύουν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top