Παρασκευόπουλος: Δεν υπάρχει φωτογραφική διάταξη για τον Ξηρό

Για Γιακουμάκη: Ποινικά υπεύθυνος όποιος οδηγήσει με δόλο κάποιον στην αυτοκτονία

Παρασκευόπουλος: Δεν υπάρχει φωτογραφική διάταξη για τον Ξηρό

Κατηγορηματικά αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι η διάταξη για την αποφυλάκιση όσων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας με υψηλά ποσοστά αναπηρίας (η οποία θα περιέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης για τις φυλακές) είναι φωτογραφική για τον Σάββα Ξηρό, ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Η νομοθεσία που ετοιμάσαμε δεν έχει καμία "φωτογραφία", ούτε θετική για να ευνοείται αυτός, ούτε αρνητική για να ισχύει για όλους εκτός από έναν. Εμείς είδαμε την κατάσταση που υπήρχε και θεσπίσαμε τα κριτήρια» εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο Mega.

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι «ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας του εκάστοτε ασθενούς κρατουμένου θα είναι και η σύντμηση του χρόνου για την αποφυλάκισή του», εξηγώντας ότι τα σχετικά ποσοστά θα είναι 50%, 67% και 80%.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο στις φυλακές υπάρχουν περίπου 200 κρατούμενοι που είναι βαριά άρρωστοι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε, εξάλλου, και στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς και το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την αυτοκτονία του νεαρού άνδρα, κάνοντας λόγο για λεπτές ισορροπίες.

«Είχαμε μια διάταξη που αφορούσε την συνεχή σκληρή συμπεριφορά που προκαλεί κακώσεις αλλά δεν μπορούσε να καλύψει περιπτώσεις όπως αυτή στα Ιωάννινα. Εάν ένας άνθρωπος έχει πραγματικά οδηγήσει και με δόλο τον άλλον σε αυτοκτονία είναι ποινικά υπεύθυνος με διάταξη του ποινικού κώδικα για τη συμμετοχή σε αυτοκτονία. Αλλά χρειάζεται προσοχή. Κάποιοι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι και μπορεί να αυτοκτονήσουν για δικούς τους ψυχολογικούς λόγους. Δεν θα ήταν σωστό να ενοχοποιούνται για την αυτοκτονία άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται τριγύρω τους» υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη νέα διάταξη, με την οποία θα τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον έξι μηνών όποιος διαπράττει bullying, τόνισε ότι προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτές τις σκοπιμότητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top