Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Βούτση στη Βουλή: «Πάτε τη χώρα στα βράχια. Δε θα σας αφήσουμε»

Ανέβηκαν οι τόνοι με… «κολοκοτρωνέικα» και αντεγκλήσεις

Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Βούτση στη Βουλή: «Πάτε τη χώρα στα βράχια. Δε θα σας αφήσουμε»

​Ανέβηκαν οι τόνοι χθες βράδυ στη Βουλή ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Α. Γεωργιάδη και τον υπουργό Εσωτερικών, Ν. Βούτση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους δανειστές με αφορμή και την επιστολή του Ντ. Κοστέλο, στην οποία χαρακτήριζε ως «μονομερείς ενέργειες» τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις.

«Αν είχατε φέρει τη συμφωνία του Φεβρουαρίου στη Βουλή, πιθανόν να είχαμε προλάβει τις σημερινές εξελίξεις. Αποφασίσατε να πάρετε όλη την ευθύνη πάνω σας. Καλά είναι τα κολοκοτρωνέικα, αλλά σ' αυτήν τη δική σας συμφωνία, κ. Βούτση, έχετε υπογράψει πως δεσμεύεστε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε καμία μονομερή ενέργεια και πως θα φέρετε μέτρα μονάχα εφόσον έχετε βρει δημοσιονομικά ισοδύναμα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Υπερψηφίζουμε το νομοσχέδιο, καλή τη πίστη ότι έχετε κάνει τις αναγκαίες συνεννοήσεις, ώστε όλα αυτά που σήμερα ψηφίζουμε να μην αποτελούν λόγους διακοπής της χρηματοδοτήσεως της χώρας».

Έντονη ήταν η απάντηση του Ν. Βούτση, ο οποίος κατηγόρησε τον Α. Γεωργιάδη πως αναπαράγει τα επιχειρήματα των δανειστών.

«Αντί να λέτε ότι υπάρχει μονομερής ενέργεια ενάντια στη χώρα με το κλείσιμο της στρόφιγγας της ρευστότητας, εξαιρώντας ακόμα και απ' το σχέδιο Ντράγκι τη χώρα που το έχει περισσότερο ανάγκη, έρχεστε και λέτε πως έχουμε εμείς την ευθύνη για στάση πληρωμών; Εγκαλείτε την κυβέρνηση για μονομερή ενέργεια; Να έχουμε μήπως ενοχές για το ότι δεν μας δίνουν τα κέρδη απ' τα ελληνικά ομόλογα;» , αναρωτήθηκε ο υπουργός και πρόσθεσε σε έντονο ύφος:

«Θα έπρεπε να είστε αρκετά προβληματισμένος, γιατί έχουμε καταφέρει να περάσει η συζήτηση για πρώτη φορά σε πολιτικό επίπεδο - και ταυτόχρονα να έχουμε ένα θέμα που να απασχολεί για πρώτη φορά σε δημόσιο διάλογο μια άλλη εναλλακτική στρατηγική π��ρα απ' τη λιτότητα. Θα κερδίσει χρόνο ο ελληνικός λαός, θα έρθουν άλλοι πολιτικοί συσχετισμοί και θα αλλάξει η ρότα».

Ο Α. Γεωργιάδης όμως δεν πτοήθηκε και κάλεσε την κυβέρνηση να μην το παίζουν… «κακομοίρηδες».

«Στην προεκλογική περίοδο λέγαμε πως δεν θα πάρετε αύξηση των εντόκων γραμματίων - και αυτό συμβαίνει σήμερα. Μας λέτε πως η κυβέρνηση είναι με το μαχαίρι στο λαιμό. Ποια κυβέρνηση των τελευταίων ετών δεν ήταν; Υπήρχε καμία κυβέρνηση μετά τη χρεοκοπία που να έκανε ό,τι ήθελε; Έχετε πάρει τη χώρα και την πάτε στα βράχια. Ε, δεν θα σας αφήσουμε!» είπε, προκαλώντας την οργή του κ. Βούτση, ο οποίος αντέδρασε έντονα, αλλά δεν θέλησε να πάρει το λόγο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top