Γ. Βαρουφάκης: «Όπως τραγουδούσαν οι Beatles "το χρήμα δεν μπορεί να μου αγοράσει την αγάπη"»

Πρώτη ανάρτηση: 18/03/2015, 00:38

​«Για την ευρωπαϊκή κρίση ευθύνεται η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης. Δεν φταίνε ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι χώρες, ούτε οι θεσμοί. Σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο η Ευρωζώνη, αλλά τώρα ξαναρχίσαμε να την σχεδιάζουμε με σωστό τρόπο», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ιταλική τηλεόραση, ερωτηθείς σχετικά με την οικονομική κρίση της Γηραιάς Ηπείρου, κατά την παρουσία του στο οικονομικό Φόρουμ του Κόμο.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μίλησε στην εκπομπή Di Martedi του ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7 αναφέροντας ότι: «Στην Ιταλία αισθανόμαστε στο σπίτι μας, αλλά το ίδιο νι��θουμε και στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Γερμανία ή στην Φινλανδία. Κάθε περιοχή της Ευρώπης είναι σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σπίτι μας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν «η Ελλάδα συνεχίζει να ζητά χρήματα», ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών είπε: «Δεν συνεχίζω να ζητώ χρήματα. Ζητώ μια πιο ορθολογική αναβάθμιση του μακροοικονομικού προγράμματος όλης της Ευρώπης και ιδίως της Ελλάδας. Τα χρήματα, ασφαλώς, είναι μέρος του αιτήματος αυτού, αλλά δεν είναι το παν. Όπως τραγουδούσαν οι Beatles "το χρήμα δεν μπορεί να μου αγοράσει την αγάπη"».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top