Αποκάλυψη Star: Τι είπε η Μέρκελ στους βουλευτές της για την Ελλάδα

Το μήνυμα που έστειλε εμμέσως προς τον Τσίπρα

Αποκάλυψη Star: Τι  είπε  η Μέρκελ στους βουλευτές της για την Ελλάδα
«Αντί να μιλάνε οι άλλοι για μας ας μιλήσουμε εμείς κατευθείαν ο ένας στον άλλον» φέρεται να είπε η γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη χθεσινή τους επικοινωνία, αλλά σήμερα διαμήνυσε στους βουλευτές της οτι δεν θα αφήσει τίποτα που να μην το δοκιμάσει στη σχέση με την Ελλάδα, ακριβώς επειδή μια χώρα οπως η Γερμανία έχει αυτό τον κεντρικό ρόλο στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Mάρα Ζαχαρέα, οι Γερμανοί παραπονούνται ότι η Αθήνα δεν μιλάει με το Βερολίνο. «Ας μαθαίνουμε τουλάχιστον τι θέλει να κάνει ο κ Τσίπρας προτελευταίοι και όχι από τις εφημερίδες» έλεγαν με κάποια δόση σαρκασμού στο Βερολίνο. Σαν παραδειγμα κακής επικοινωνίας αναφέρεται χθεσινή συνομιλία των Χουντή και Σταϊνμάγιερ, όπου ο Έλληνας υπουργός φέρεται να ρώτησε τον γερμανό συνάδελφό του γιατί επιμένει η Γερμανία στα προγράμματα λιτότητας, αφού φουντώνουν το αντιγερμανικό κλίμα σε χώρες με κρίση, για να εισπράξει την απάντηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για αυτό το φούντωμα.

Για την έλλειψη επικοινωνίας ευθύνες αποδίδουν και στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, αλλά διευκρινίζουν ότι «το θέμ�� δεν είναι προσωπικό, πολλές φορές η νέα κυβέρνηση δίνει την εντύπωση να μην θέλει να αντιληφθεί τι υποχρεώσεις ανέλαβε στις 20 Φεβρουαρίου και πόσο χρόνο έχουμε», για να προσθέσουν οτι στις τεχνικές συνομιλίες στην Αθήνα έχει γίνει «μηδενική πρόοδος». Η κ. Μέρκελ πάντως, όπως ανέφερε ο Τ. Τέλλογλου, ήταν λίγο πιο διπλωματική σήμερα στους βουλευτές της.

Η Γερμανία άλλωστε δεν θέλει διάσπαση της ευρωζώνης, καθώς για παράδειγμα η Moody's ανακοίνωσε σήμερα ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας ίσως όχι τόσο άμεσα και ούτε στο βαθμό που αυτό θα γινόταν το 2012, αλλά από την τεράστια πίεση που θα δεχθούν η Ισπανία και η Γαλλία, με τις οποίες είναι πολύ στενά συνδεδεμένη η γερμανική οικονομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top