«Παράθυρο» για αποφυλάκιση Σ. Ξηρού με νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης!

Μοιάζει με «φωτογραφική» η διάταξη που εισηγείται ο Ν. Παρασκευόπουλος

«Παράθυρο» για αποφυλάκιση Σ. Ξηρού με νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης!
Δυνατότητα αποφυλάκισης του πολυισοβίτη, πολυτραυματία και καταδικασμένου ως μέλους της 17Ν, Σάββα Ξηρού, ανοίγει σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έδωσε στη δημοσιότητα και θα εισηγηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος!

Συγκεκριμένα ο καταδικασθείς μπορεί - όπως φαίνεται -να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπο��ν αποφυλάκιση για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας με υψηλά ποσοστά αναπηρίας.

Ειδικά αναφέρεται πώς τα ευεργετήματα αυτά ισχύουν και «σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης» και τότε «η απόλυση χορηγείται «μόνο εφόσον ο κρατούμενος έχει εκτίσει πραγματικά πέντε έτη και διαθέτει ποσοστό αναπηρίας 80% ή παραπάνω».

Υπενθυμίζεται πως ο Σάββας Ξηρός κρατείται από τον Ιούνιο του 2001 και σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις η αναπηρία του είναι πάνω από 80%, με αποτέλεσμα η διάταξη να μοιάζει με «φωτογραφική», καθώς δεν πρέπει να είναι και πολλοί οι κρατούμενοι που εμπίπτουν στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Μεγάλη είναι η «σύμπτωση» επίσης με την κατάληψη στη Νομική που συνεχίζεται ακόμα και μεταξύ άλλων αιτημάτων περιλαμβάνει την αποφυλάκιση του Ξηρού αλλά και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, κάτι που όπως φαίνεται καλύπτει το εν λόγω νομοσχέδιο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top