Κόντρα από την απειλή Ντάιλσεμπλουμ για «σενάριο Κύπρου» στην Ελλάδα!

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται» απαντά η κυβέρνηση-πρώτη ανάρτηση 17.27

Κόντρα από την απειλή Ντάιλσεμπλουμ για «σενάριο Κύπρου» στην Ελλάδα!

Κόντρα με την ελληνική κυβέρνηση προκάλεσε η ωμή απειλή-προειδοποίηση προς την Ελλάδα του Γερούν Ντάισελμπλουμ, που μίλησε για «σενάριο Κύπρου»!

Σε δηλώσεις του στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα, το Grexit δεν είναι η μόνη λύση.

«Σκεφτείτε την Κύπρο, όπου οι τράπεζες είχαν κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μια τέτοια λύση θα ήταν προκειμένου να αποτραπεί κάθε κίνδυνος Grexit. Tι σημαίνει, όμως, το «σενάριο Κύπρου»; Κοινώς, έλεγχος στη ροή κεφαλαίων και κλείσιμο των τραπεζών!

Ο ίδιος, έκανε λόγο για εξαιρετική ανάκαμψη της Ελλάδας το 2014, μιλώντας όμως για πολύ διαφορετική εικόνα το 2015 λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας. Παράλληλα, αναφέρθηκε σεπίεση προς την Ελλάδα για τη ρευστότητα, η οποία αυξάνεται κάθε μέρα που περνά.

Ο πρόεδρος του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να διατηρηθεί αλώβητη η ευρωζώνη, ενώ κατέληξε λέγοντας πως το σημαντικό για την Ελλάδα είναι να εξασφαλίσει ότι δεν θα εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός.

Κυβέρνηση προς Ντάισελμπλουμ: η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Με μία αυστηρή δήλωση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στα όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε συγκεκριμένα: «Θα ήταν χρήσιμο για όλους ο κ. Ντάισελμπλουμ να σεβαστεί τη θεσμική του θέση στην Ευρωζώνη. Δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα τους λόγους που τον ωθούν να κάνει δηλώσεις που δεν ταιριάζ��υν στο ρόλο που του έχει ανατεθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια φαντασίας.

Θεωρούμε περιττό να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται».





Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top