Επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Europol

«Σημαντικός ο ρόλος της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας»

Τα κεντρικά γραφεία της Europol στη Χάγη επισκέφθηκε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Yποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου ενημερώθηκε για όλες τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες της.

Σε δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου και προς τα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

«H Europol είναι απαραίτητη για την Ευρώπη και ιδίως για το έργο της Επιτροπής στους τομείς της μετανάστευσης της ασφάλειας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την δουλειά που κάνει η Europol για την προστασία των ευρωπαίων πολιτών. Εντοπίζει παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο και αντιμετωπίζει τις προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης και βίαιου εξτρεμισμού. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στην αντιμετ��πιση της ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με την παράνομη διακίνηση οπλισμού ώστε να προλαμβάνονται οι επιθέσεις.

Στηρίζουμε, επομένως, τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κέντρου καταπολέμησης της τρομοκρατίας που θα βελτιώσει την ανταλλαγή πληροφοριών. Επίσης, στην επερχόμενη Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια, η Europol θα κατέχει σημαντικό ρόλο».

Ο κ. Αβραμόπουλος εγκαινίασε επίσης την επίσημη έναρξη της Κοινής Επιχειρησιακής Ομάδας JOT MARE. Το εξειδικευμένο αυτό κέντρο θαλάσσιας παρακολούθησης φιλοξενείται και υποστηρίζεται από την Europol, το οποίο θα ενισχύσει τις δράσεις κατά των λαθρεμπόρων που διευκολύνουν την παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

Τέλος, ο κ. Αβραμ��πουλος, επισήμανε τα θετικά αποτελέσματα από την ελληνική επιχείρηση «Δαίδαλος». Mε την υποστήριξη της Europol, η επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη και την εξάρθρωση πολυεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που "διευκόλυνε" την είσοδο παράτυπων μεταναστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top