Γ. Σακελλαρίδης: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιβολής περιορισμού καταθέσεων»

Τι θα συζητήσουν Τσίπρας και Μέρκελ στο Βερολίνο

Γ. Σακελλαρίδης: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιβολής περιορισμού καταθέσεων»

​Την κοινή επιθυμία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ να επικοινωνήσουν χωρίς ενδιάμεσους εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Και οι δύο πλευρές θέλουν επικοινωνία χωρίς ενδιάμεσους για να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια συνάντηση ουσίας με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Ο κ. Σακελλαρίδης αποκάλυψε ότι στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα «η κυβέρνηση θα θέσει τα φλέγοντα ζητήματα».

«Είναι η υλοποίηση της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου για μεταβατική περίοδο για τη μεταμνημονιακή εποχή, αλλά και τα ζητήματα δημοσιονομικής ασφυξίας. Θα εκθέσουμε την κατάσταση όπως έχει στην πραγματικότητά της τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας θα τονίσει ότι θα προχωρήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για τον ελληνικό λαό. Έτσι προχωράμε στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες πολίτες - οφειλέτες του Δημοσίου, αλλά θα τονώσει και τα έσοδα του Δημοσίου σε μία κρίσιμη στιγμή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε και στις διαρρο��ς των τελευταίων ημερών από γερμανικά μέσα για εφαρμογή σεναρίου Κύπρου και στην Ελλάδα.

«Σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, ούτε από τη γερμανική πλευρά. Η γερμανική κυβέρνηση έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο. Τέτοια δημοσιεύματα μόνο κακό δημιουργούν αυτή τη στιγμή στο ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει. Δεν πρέπει να αναπαράγονται τέτοια δημοσιεύματα σε μία στιγμή ειδικά που το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο και έχει σταματήσει η εκροή καταθέσεων», απάντησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top