Στρατούλης στο STAR: Απαράδεκτη η παρέμβαση Σουλτς.Την γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια

Τι δήλωσε «στον Ενικό»/ πρώτη ανάρτηση: 17-03-2015, 01:08

Στρατούλης στο STAR: Απαράδεκτη η παρέμβαση Σουλτς.Την γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια

Για «απαράδεκτη και ωμή παρέμβαση του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στα ελληνικά πολιτικά πράγματα» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μ��λώντας στην εκπομπή του Star, «στον Ενικό», με αφορμή την επίθεση του κ.Σούλτς στον Π.Καμμένο.

«Θα πρέπει να ξέρουν οι κκ Σόιμπλε και Σούλτς, για να μην το ξανακάνουν, ότι η διαφορά μεταξύ δημοκρατίας και δικτατορίας είναι ότι στην δημοκρατία ψηφίζουν οι πολίτες και τέτοιες παρεμβάσεις είναι πλήρως αποδοκιμαστέες. Δεν τις παίρνουμε υπόψη, τις γράφουμε στα παλαιότερα των πολιτικών υποδημάτων μας. Οι δανειστές πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν έφερε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στην Βουλή, ο κ.Στρατούλης είπε πως δεν το έκανε γιατί «δεν θέλαμε να αναλάβουμε δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Διαβεβαίωσε πάντως πως θα γίνει ενημερωτική συζήτηση στην Βουλή για την συμφωνία το επόμενο διάστημα και τόνισε πως η συμφωνία που θα έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο θα είναι «η νέα συμφωνία Ελλάδας-εταίρων που θα έρθει μέχρι τέλος Ιουνίου».

«Η τρόικα και τα μνημόνια τελείωσαν. Η χώρα δεν θα έχει μνημόνιο, αλλά ένα συμβόλαιο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαβεβαιώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της.

Τέλος, επανέλαβε πως η κυβέρνηση ζητά την διαγραφή του ελληνικού χρέους, διαβεβαιώνοντας πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το ελληνικό ζήτημα στην Σύνοδο Κορυφής, παρά το ότι το αίτημα της Ελλάδας για πολιτική λύση στη Σύνοδο απορρίφθηκε και "μας παρέπεμψαν στα Eurogroup και στους θεσμούς".

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top