Στρατούλης: Σε τεχνικό επίπεδο οι επαφές με τα κλιμάκια των θεσμών

Διαβεβαίωσε πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

Στρατούλης: Σε τεχνικό επίπεδο οι επαφές με τα κλιμάκια των θεσμών

​«Σε τεχνικό επίπεδο διεξάγονται οι επαφές μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών». Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ξεκαθαρίζοντας ταυτοχρόνως πως στο κλιμάκιο του τομέα ευθύνης του δόθηκαν εντολές να υπάρχει συζήτηση σε πληροφοριακό επίπεδο, χωρίς να μπαίνουν σε ζητήματα πολιτικής.

Το θέμα τέθηκε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ, η οποία ενέκρινε τον διορισμό του Γεράσιμου Φραγκισκάτου ως προέδρου του Ταμείου Προνοίας Δημοσίω�� Υπαλλήλων, όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ν.Νικολόπουλος, ρώτησε τον παριστάμενο υπουργό αν έχουν βάση τα όσα ακούγονται για μεταβίβαση προς έγκριση στους θεσμούς των νομοσχεδίων πριν αυτά κατατεθούν στη Βουλή.

Επίσης, ο κ.Στρατούλης ανακοίνωσε ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη θέσπιση των 100 δόσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία είναι θέμα ωρών, ενώ είναι έτοιμες οι ρυθμίσεις για το «πάγωμα» μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Σε ερώτηση που δέχτηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Χρ.Σταϊκούρα για το πού θα βρεθούν τα χρήματα, αφού έχουν στερέψει οι πόροι, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως κατά το έτος που διανύουμε δεν θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα για την αποπληρωμή των εφάπαξ ακόμα και των ληξιπρόθεσμων.

Παράλληλα, είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και δεν απαιτείται νέος μαθηματικός τύπος, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει θέμα νέων μειώσεων συντάξεων, ούτε αύξησης των εισφορών.

Ο νέος πρόεδρος του Ταμείου, κ.Φραγκισκάτος τόνισε από την πλευρά του πως διασφαλίζεται η καταβολή των εφάπαξ την τρέχουσα χρονιά, παραδέχτηκε πάντως πως υπάρχει «τεράστιο ζήτημα με τη χρηματοδότηση», επισημαίνοντας πως αν στο μέλλον προκύψει πρόβλημα τότε «θα δούμε τι θα κάνουμε» για να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής του. Ακόμη, ο κ.Φραγκισκάτος δήλωσε πως δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, ώστε να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά.

φωτο eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top