Παρέμβαση Γιούνκερ: Θέλω να σέβεστε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.Πρέπει να τους αγαπάμε

"Επίθεση" αγάπης στην Αθήνα με αυστηρές υπενθυμίσεις για τήρηση των δεσμεύσεων

​Την ώρα που κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο Αυστριακός ΥΠΕΞ, Σ.Κουρτς, επαναφέρουν το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παρεμβαίνει ξανά, τάσσεται ανοιχτά κατά ενός ενδεχόμενου Grexit, ζητώντας παράλληλα σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

«Είμαι κατά ενός Grexit. Έχει να κάνει με την αγάπη που πρέπει να έχουμε για τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η κύρια ανησυχία μου… Αντιμετωπίζουμε ένα είδος ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και πρέπει να βρούμε λύση. Πρέπει να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, μιλώντας από τις Βρυξέλλες σε συζήτησημε θέμα τη «διακυβέρνηση στην Ευρώπη», υπενθύμισε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και το πρώτο εξάμηνο του 2012, ως πρόεδρος του Eurogroup, είχε πολεμήσει αυτήν την «εύκολη ιδέα, να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη». Όπως είπε, από τότε μπορεί να έχει δημιουργηθεί «δίκτυ προστασίας» και να μην υπάρχει κίνδυνος «συστημικής μετάδοσης», αλλά υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Σύμφωνα με τον κ.Γιούνκερ, στην Ευρωζώνη δεν υπάρχει μόνο μία δημοκρατία, αλλά 19 και πως όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να σέβονται το ένα το άλλο. «Θέλω να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης» πρόσθε��ε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε μάλιστα, ότι οποιαδήποτε χώρα εφάρμοζε μέτρα λιτότητας, όπως η Ελλάδα, θα αντιμετώπιζε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ανάγκη να βρεθεί η κατάλληλη προσέγγιση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα οφείλει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Τέλος, στο ερώτημα για το θέμα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, ο κ.Γιούνκερ απάντησε ότι το συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα και ότι εξακολουθεί να το εξετάζει, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top