ΑΥΣΤΡΙΑ: Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το Grexit

Καμπανάκια και καρφάκια εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης απ’τον ΥΠΕΞ, Σ.Κουρτς

ΑΥΣΤΡΙΑ: Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το Grexit

​«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί ένα σενάριο που πρέπει να αποκλείεται, αλλά το τελείως αντίθετο». Αυτό δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, στο περιθώριο του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο κ.Κουρτς θεωρεί πιο σκόπιμο να υπάρξει μια συνολική θεώρηση παράλληλα με τις συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών, ευελπιστώντας ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στην Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό, πέρα από το θέμα του ευρώ, ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι και ο τόνος που στο μεταξύ μεταφέρει η Ελλάδα στην ΕΕ. Όπως είπε, η ΕΕ ζει από ένα πνεύμα συναίνεσης και από μια συμπεριφορά πλήρους σεβασμού μεταξύ των μελών της και άρα η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο πνεύμα της ΕΕ.

Για παράδειγμα, είπε πως οι δηλώσεις από ελληνικής πλευράς προς την κατεύθυνση της Γερμανίας και της καγκελαρίου Μέρκελ «κάθε άλλο παρά βοηθούν». Όπως είπε, ο ίδιος τις θεωρεί «πολύ περιττές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top