Ε. Τσακαλώτος: «Το ευρώ κινδυνεύει από την λιτότητα και όχι από την Αριστερά»

Επανέλαβε το αίτημα για χρόνο και χώρο, ώστε η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

​Χρόνο και χώρο, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ε. Τσακαλώτος, μιλώντας σε συνέδριο του Economist, με θέμα «Μια επωφελής συμφωνία»;

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, το πρώτο εμπόδιο για να γίνει αυτό είναι η αυστηρή στάση που κρατά η ΕΚΤ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εγκλωβίζει την κυβέρνηση στη διαχείριση της καθημερινότητας και της στερεί χρόνο από τη διαμόρφωση της μεταρρυθμιστικής πολιτικής».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια και τη σχέση που υπάρχει με τους εταίρους, ο, κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «οι τεχνικές ομάδες και κομμάτια από την ηγεσία των θεσμών θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο Μνημόνιο».

«Όλες αυτές οι παλινωδίες των τελευταίων εβδομάδων έχουν επαναφέρει τη συζήτηση για την ενότητα της Ευρωζώνης. Το ευρώ δεν κινδυνεύει από την αριστερά, αλλά από την αρχιτεκτονική της λιτότητας», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων επανέλαβε ότι η εφαρμογή του Μνημονίου τα τελευταία πέντε χρόνια, οδήγησαν στην φτωχοποίηση του λαού και στην καταστροφή της οικονομίας και τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεφε στα Μνημόνια κερδισμένοι θα ήταν μόνο οι εθνικιστές και οι ακροδεξιοί.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι ακόμα κι αν διαγραφόταν ολόκληρο το χρέος, τα προβλήματα δεν θα λύνονταν, ενώ άφησε αιχμές και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες όπως είπε δεν είχαν την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσουν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή που προερχόταν από την ελίτ της χώρας.

Πάντως όπως είπε, αν δεν λυθεί το πρόβλημα του χρέους δεν πρόκειται να έχουμε ανάπτυξη και αν δεν υπάρξουν αναπτυξιακές πολιτικές κανένας δεν θα έρθει στην Ελλάδα για επενδύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top