«Κρυφτούλι» σε γκαράζ και ξενοδοχεία με τους «θεσμούς»

Συλλέγοντας στοιχεία για την οικονομία σε… Χίλτον και Κάραβελ!

«Κρυφτούλι» σε γκαράζ και ξενοδοχεία με τους «θεσμούς»

Πρωί Παρασκευής στο «Χίλτον», ώρα 8.30. Οι εκπρόσωποι των τριών «θεσμών» των δανειστών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) κατεβαίνουν από τα δωμάτια για να πάρουν το πρωινό τους.

«Για λόγους ασφαλείας δεν μιλάτε για τις διαπραγματεύσεις και προπάντων δεν αποκαλύπτετε τίποτα στα μέσα ενημέρωσης για το πού θα πραγματοποιούνται οι συσκέψεις» έχει ζητηθεί από τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων. Εκείνα, δίχως άλλη επιλογή, υπάκουσαν κρατώντας τα στόματά τους κλειστά σε ό,τι έχει να κάνει με τις δραστηριότητές τους εντός και εκτός του ξενοδοχείου.

Έχουν ενημερωθεί από τον επικεφαλής να βρίσκονται στο λόμπι του ξενοδοχείου στις 11 ακριβώς, όμως δεν έχουν ιδέα πού πρέπει να κατευθυνθούν.

bgroup_04.jpg
Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι θα μπουν στο ασανσέρ, θα κατέβουν στο γκαράζ και εκεί θα τους υποδεχτούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία με τη σειρά τους θα τους συνοδέψουν στον τελικό προορισμό, που μέχρι και την τελευταία στιγμή κρατείται κρυφός ως επτασφράγιστο μυστικό!

Οι εκπρόσωποι των «θεσμών» υποψιάζονται ότι ο τελικός προορισμός τους θα είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρά τις δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης που διεμήνυαν ότι ο έλεγχος της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας θα γίνεται από απόσταση.

bgroup_07.jpg
Είκοσι λεπτά μετά, τα μέλη της αποστολής επιβιβάζονται σε συμβατικά αυτοκίνητα, η πύλη του γκαράζ ανοίγει και το κομβόι ξεκινά. Όχι όμως με κατεύθυνση την Καραγεώργη Σερβίας αλλά το ξενοδοχείο «Κάραβελ»! Ούτε δύο λεπτά απόσταση δηλαδή!

Σε αυτό τον χώρο είχε προγραμματιστεί να γίνει η πρώτη σύσ��εψη. Ένα μεγάλο τραπέζι σε σχήμα «Π» έχει στηθεί στο εσωτερικό της αίθουσας, ενώ έξω από αυτήν υπάρχουν υπήρχαν μικρά σνακ και αναψυκτικά τα οποία και προσφέρθηκαν στα διαλείμματα. Τελικά, η συνάντηση δεν κράτησε πολύ. Συγκεκριμένα, ένα κλιμάκιο αποχώρησε από την αίθουσα μόλις 30 λεπτά μετά την άφιξή του και ακολούθησαν τα υπόλοιπα λίγη ώρα αργότερα.

bgroup_09.jpg

Στα δεξιά και έναν όροφο πιο κάτω βρίσκεται η αίθουσα όπου ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «τα κλιμάκια κρύβονται από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο», χωρίς βέβαια να γνωρίζει την κοινή τους παρουσία στον χώρο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top