Π. Παυλόπουλος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται ευρωπαϊκά σύνορα»

«Αυτό δεν πρέπει να λησμονείται»

Π. Παυλόπουλος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται ευρωπαϊκά σύνορα»

​«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα, κι αυτό δεν πρέπει να λησμονείται», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρήνης και δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι οι αξίες αυτές καθορίζουν την πορεία της.

Αναφερόμενος στις μισθολογικές περικοπές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Παυλόπουλος σχολίασε ότι το γεγονός αυτό δεν έχει μειώσει το ηθικό τους, ��ροσθέτοντας ότι η Πολιτεία σύντομα θα αποκαταστήσει αυτή την αδικία.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο ίδιος τίθεται στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων για να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους και ότι η Πολιτεία δεν θα εγκαταλείψει τις οικογένειες των πεσόντων εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης.

Ο υπουργός Άμυνας από την πλευρά του τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σύμβολο ενότητας και διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά θα ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Όπως είπε, τα εθνικά θέματα παραμένουν ανοιχτά, ζήτησε τεταμένη προσοχή και ετοιμότητα και επανέλαβε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των Ελλήνων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top