Δ. Παπαδημούλης: «Θέλουν να μας πνίξουν για να μην γίνει η Ελλάδα παράδειγμα στην Ευρώπη»

«Επιχειρείται να τορπιλιστεί η συμφωνία»

Δ. Παπαδημούλης: «Θέλουν να μας πνίξουν για να μην γίνει η Ελλάδα παράδειγμα στην Ευρώπη»

​Την εκτίμηση ότι συγκεκριμένοι κύκλοι στην ΕΕ επιχειρούν να πνίξουν την Ελλάδα για να μην γίνει παράδειγμα στην υπόλοιπη Ευρώπη εξέφρασε στην εκπομπή Live U, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

«Εμείς επιδιώκουμε να εξειδικευτεί και να εφαρμοστεί η συμφωνία πλαίσιο της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup και όπως αυτή συμπληρώθηκε με τη λίστα που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση και εγκρίθηκε από τους δανειστές μας», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

«Ορισμένοι κύκλοι των δανειστών θέλουν να μας πνίξουν δημοσιονομικά, θέλουν να υπονομεύσουν την υλοποίηση της συμφωνίας – πλαίσιο γιατί θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα και να μην ακολουθηθεί αυτό το παράδειγμα».

Όπως είπε, αισιοδοξεί πως δεν θα πετύχουν τους στόχους τους, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει την στήριξη του ελληνικού λαού, αλλά και ότι υπάρχουν και άλλοι εκπρόσωποι των δανειστών, οι οποίοι όπως είπε «έχουν μυαλό στο κεφάλι τους και δεν επιδιώκουν κάτι τέτοιο».

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ανάσα δημοσιονομική και χρονική για να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σ’ αυτή τη χώρα, στη φορολογία, τη διοίκηση, κ.α και για να μπορέσουμε να βγούμε στην ανάπτυξη», ��ίπε ο κ. Παπαδημούλης.

Ερωτηθείς για το ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν και υπονομεύουν την ελληνική κυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Όποιος έχει μάτια βλέπει. Από την επομένη της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου έχουν αρχίσει επιθετικές δηλώσεις, διαρροές, ψέματα, προσπάθειες υπονόμευσης με στόχο να χαλάσει αυτή η συμφωνία, να πνιγεί η Ελλάδα. Εμείς δε ζητούμε ειδική μεταχείριση. Ζητούμε να σταματήσουν να μας βλέπουν με χρωματιστά γυαλιά και να σέβονται το αποτέλεσμα των εκλογών».

Όσον αφορά στην καθυστέρηση που λένε ότι επιδεικνύει η κυβέρνηση στην κατάθεση νομοσχεδίων, ο κ. Παπαδημούλης είπε:

«Είμαστε κυβέρνηση ενάμιση μήνα και έχουμε καταρτίσει νομοσχέδια. Ξέρετε τι αντίδραση παίρνουμε από την πλευρά των δανειστών στα νομοσχέδια αυτά που τα έχουμε θέσει υπόψιν τους εδώ και εβδομάδες; Το ένα τους βρωμάει, το άλλο τους ξινίζει και δεν αντιπροτείνουν και τίποτα».

Τέλος ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα μπραντεφέρ για το αν θα μπορέσει η Ελλάδα να περάσει από τη μονομερή λιτότητα στην ανάπτυξη, από το 1,5 εκατ. ανέργους στη δημιουργία θέσεων εργασίας, από το να πληρώνουν μόνο οι φτωχοί και οι μεσαίοι στο να αρχίσουν να πληρώνουν και οι πλούσιοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top