Π. Σκουρλέτης: «Κύκλοι στο εξωτερικό θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση»

«Δεν θέλουμε μνημονιακή χρηματοδότηση»

Π. Σκουρλέτης: «Κύκλοι στο εξωτερικό θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση»

​Κύκλους της ΕΕ που υπονομεύουν την ελληνική κυβέρνηση κατήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζον��ας ταυτόχρονα ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνεχίσει τις μνημονιακές πολιτικές του παρελθόντος.

«Υπάρχουν κύκλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας μια τακτική καθυστέρησης της χρηματοδότησης και αρνούμενοι να επιτρέψουν παροχή στήριξης έξω από το πρίσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων», είπε ο κ. Σκουρλέτης για να προσθέσει:

«Χρηματοδότηση μνημονιακή δεν θέλουμε. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα λιτότητας».

Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα αν στην Ευρώπη έχει τεθεί το δίλημμα ή μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι τα διλήμματα δεν τα θέτει μόνο ο κ. Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι αν οι κινήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών οδηγήσουν στη διάλυση της ευρωζώνης, τότε η ιστορία θα καταγράψει το όνομά του με τον ανάλογο τρόπο.

Τέλος όσον αφορά στην καταβολή μισθών και συντάξεων, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθούν κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top