Φλαμπουράρης: Έξυπνος, διορατικός και... ξεροκέφαλος ο Τσίπρας!

«Δεν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος»

Φλαμπουράρης: Έξυπνος, διορατικός και... ξεροκέφαλος ο Τσίπρας!

«Δεν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος» διαβεβαιώνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην Καθημερινή.

«Αν υπάρχει κίνδυνο ατυχήματος; Όχι, δεν υπάρχει "ατύχημα". Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. ευρώ που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας για συμπληρώσει γελώντας: «Αέρας είναι; Γι’ αυτό και εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα!».

Ο ίδιος, τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ καθώς θα σημάνει τη διάλυση της ευρωζώνης: «Τι έγινε το 2010; «Καθάρισαν» οι τράπεζες, χρεώθηκαν τα κράτη. Δεν πίστευα από τότε ότι μπορούν να μας βγάλουν εκτός Ευρώπης. Ούτε τώρα. Δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ευρωζώνη. Έξοδος της Ελλάδας σημαίνει διάλυση της ευρωζώνης».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, το γιατί δέχεται συχνά σκληρή κριτική από το εξωτερικό ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Είμαστε το 2% της Ευρώπης. Γιατί μέρα-νύχτα εναντίον μας; Γιατί αυτό που υπερασπιζόμαστε ,μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στην Ευρώπη. Δεν λέω ότι θα το κάνει, αλλά αυτό φοβούνται».

Τέλος, μιλώντας για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φλαμπουράρης κάνει λόγο για έναν έξυπνο και… ξεροκέφαλο άνθρωπο: «Είναι πολύ έξυπνος, διορατικός, αποφασιστικός και... ξεροκέφαλος! Του έχει βγει σε καλό όμως. Όταν έθεσε για πρώτη φορά το θέμα για κυβέρνηση της Αριστεράς, εισέπραξε πολλή κριτική. Δύο χρόνια μετά, δικαιώθηκε. Κυρίως: είναι πολύ καλό παιδί, χαμογελαστό, συμπονετικό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top