Χαμός με βίντεο που δείχνει τον Βαρουφάκη να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς!

«Είναι μοντάζ» λέει ο ίδιος – Bild: Λες ψέματα – ARD: Κάνουμε έρευνα

Χαμός με βίντεο που δείχνει τον Βαρουφάκη να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς!

Χαμό έχει προκαλέσει ένα βίντεο του Γιάνη Βαρουφάκη που δείχνει τον ίδιο να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς!

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκπομπής του Γκίντερ Γιάουχ στο ARD, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, προβλήθηκε βίντεο-αφιέρωμα στην καριέρα του κ. Βαρουφάκη, στο οποίο υπήρχε και ένα στιγμιότυπο από ομιλία του στο Ζάγκρεμπ στις 15/5/2013 με τον ίδιο να δηλώνει πως πρέπει να σηκώσουμε το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να το κάνει η Ελλάδα να πτωχεύσει εντός του ευρώ το 2010 και να τους πει «λύστε μόνοι σας το πρόβλημα τώρα».

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι έχει κάνει ποτέ τέτοια άσεμνη χειρονομία και έκανε ανοικτά λόγο για μονταρισμένο βίντεο: «Αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο. Έχει μονταριστεί έτσι. Δεν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Ντρέπομαι που θεωρεί κανείς ότι είμαι ικανός για κάτι τέτοιο. Είναι ψεύτικο. Δεν έδειξα ποτέ το δάχτυλο. Είναι ένα ψεύτικο βίντεο, όπως υπάρχει και άλλο ένα που δείχνουν στην Ελλάδα, στο οποίο δήθεν δίνω το χέρι μου σε ξένο πολιτικό και το τραβάω την τελευταία στιγμή πίσω».

Ο Γκίντερ Γιάουχ δήλωσε από την πλευρά του ότι οι συνεργάτες του θα ερευνήσουν το θέμα της εγκυρότητας του βίντεο και θα ενημερώσουν σχετικά.

Η Bild, ωστόσο, δεν ήταν τόσο μετριοπαθής στην αντίδρασή της και σε δημοσίευμά της τονίζει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ψέματα. «Το βίντεο δεν είναι μονταρισμένο» τονίζει η γερμανική εφημερίδα, ισχυριζόμενη πως αυτή είναι η πρώτη γνώμη όσων ειδικών το έχουν δει.

«Αν το βίντεο πράγματι δεν είναι παραποιημένο, τότε ο Βαρουφάκης συνελήφθη ως ψεύτης ενώπιον ενός ακροατηρίου εκατομμυρίων» προσθέτει η εφημερίδα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον «Conflict Reporter», ειδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος πολλάκις έχει αποκαλύψει κατασκευασμένα βίντεο από την Ουκρανία και την Συρία, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη παραποίησης του βίντεο. «Σκιές, εκφορά και ειδικά η κίνηση του πουκαμίσου όταν ο Βαρουφάκης σηκώνει το χέρι του για να δείξει το δάχτυλο - όλα ταιριάζουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας ότι εξέτασε το βίντεο περίπου 40 φορές.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ (το επίμαχο σημείο στο 40:20): https://www.youtube.com/watch?v=MEUWxNifJJ8

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top