Αλέξης Τσίπρας:Κανένας φόβος για ρευστότητα-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Βαρουφάκη στο Μαξίμου

Τι συζήτησαν

Αλέξης Τσίπρας:Κανένας φόβος για ρευστότητα-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Βαρουφάκη στο Μαξίμου

Τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομική πολιτική και τις διεθνείς επαφές, που είχε ο υπουργός στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τον κ. Βαρουφάκη για τις δικές του επαφές με τον Μάρτιν Σουλτς και τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες για το χρηματοδοτικό κενό και τα προβλήματα ρευστότητας, μετά την σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών επί θεμάτων διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων» και πως «δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων».

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η κυβέρνηση φοβάται ότι θα έχει σύντομα πρόβλημα ρευστότητας με κίνδυνο να μην σταθεί δυνατόν να καταβληθούν στο ακέραιο οι μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα.

Σημειώνεται ότι κ. Τσίπρας είχε, από την Παρασκευή, διαδοχικές συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ χθες συνεδρίασε και το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής. Αύριο, στις 10:00, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top