Επείγουσα έρευνα ΣΔΟΕ για Κ.Λαλιώτη και Β.Παπανδρέου: ΔΕΙΤΕ τι απαντούν οι ίδιοι

Οι δύο πρώην υπουργοί τονίζουν σε δηλώσεις τους ότι «κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος»

​Με επείγουσα έρευνά του, το ΣΔΟΕ ψάχνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία (αξίες, τίτλους, χρηματιστηριακά προϊόντα και χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό) του Κώστα Λαλιώτη, της Βάσως Παπανδρέου, καθώς και του Ανδρέα Μακρυπίδη, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του το «Πρώτο Θέμα».

Και οι δύο πρώην υπουργοί τονίζουν σε δηλώσεις τους ότι «κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος» και προσθέτουν ότι τα οικονομικά τους δεδομένα και τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι «γνωστά και απολύτως διαφανή» και ότι οι ίδιοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αναφέρουν, επίσης, ότι δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία ή καταθέσεις στο εξωτερικό.

Με αφορμή τον τίτλο της Εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» : «Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη!...» ο κ. Λαλιώτης έσπευσε να απαντήσει με την εξής δήλωση:

«1.Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί

δεν έχω να φοβηθώ κανέναν.
Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες.

2.Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις OFFSHORE εταιρείες.

Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις τεκμηριωμένες και δικαιωμένες αποκαλύψεις μου και τις πολυετείς συγκρούσεις μου για την περιβόητη OFFSHORE Λιβεριανή Εταιρεία MAYO και τα πλοκάμια της στην Ελλάδα».

Αναλυτικά και η δήλωση της κ. Παπανδρέου:

«Κάθε έλεγχος σε πολιτικά πρόσωπα είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος. Έχω άλλωστε ζητήσει να ελεγχθούν συστηματικά και σε βάθος, τα περιουσιακά στοιχεία όσων διετέλεσαν υπουργοί τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι και σήμερα.

Μου προκαλεί όμως απορία, η διαρροή ενός εγγράφου για έλεγχο προσώπων κατ΄επιλογή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή επικοινωνία για διασταύρωση της υπόστασης, της όποιας καταγγελίας.

Σε ό,τι με αφορά, δηλώνω ότι όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, που υποβάλλω κάθε χρόνο.

Δεν διαθέτω περιουσία, κινητή ή ακίνητη, στο εξωτερικό. Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές και σε ελληνικές τράπεζες. Δεν διαθέτω μετοχές, ομόλογα, ή επενδυτικά προϊόντα, εδώ ή στο εξωτερικό.

Καλώ επομένως του αρμόδιους υπουργούς και τις υπηρεσίες, να διενεργήσουν και ν�� ολοκληρώσουν ταχύτατα τον έλεγχο, ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.

Αν εντός πέντε ημερών δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα προσφύγω στη δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, με εμπιστευτικό της έγγραφο, που εστάλη στις 25 Φεβρουαρίου, με ένδειξη «Εμπιστευτικό/Επείγον», η Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του ΣΔΟΕ, ζητάει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ερευνήσει τα περιουσιακά στοιχεία του Κώστα Λαλιώτη, της συζύγου του, ψυχιάτρου Μαρίνας Οικονόμου, της Βάσως Παπανδρέου, του Ανδρέα Μακρυπίδη και της συζύγου του Χριστίνας. Επιπλέον -κατά το ίδιο δημοσίευμα- ζητάται να ερευνηθεί αν κάποιοι από τα προαναφερόμενα πρόσωπα διέθετε ή διαθέτει μετ��χές, ομόλογα και γενικότερα πάσης φύσεως επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο διάστημα 2000 έως και το 2012.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top