Ομολογία Βαρουφάκη: Παγώνουμε προσωρινά τις προεκλογικές μας εξαγγελίες!

Ετοιμάζει… φοροκαταιγίδα: Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη!

Ομολογία Βαρουφάκη: Παγώνουμε προσωρινά τις προεκλογικές μας εξαγγελίες!

Για προσωρινή αναστολή αρκετών από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Κόμο για το ετήσιο φόρουμ του ιταλικού think tank «Ambrosetti».

«Εάν είναι απαραίτητο τους επόμενους μήνες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να αναστείλουμε προσωρινά ή να καθυστερήσουμε την εκπλήρωση κάποιων υποσχέσεων. Θα το κάνουμε για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι τετραετίας και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι τεσσάρων ετών».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι λαϊκίστικη και δεν έχει υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες, αφήνοντας ανοικτή την πιθανότητα για αύξηση της φορολογίας στη μεσαία τάξη!

«Δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα στους πάντες, αν και μας παρουσίασαν έτσι. Δεν υποσχεθήκαμε ούτε ένα ευρώ σε όποιον κερδίζει πάνω από 700 ευρώ. Υπάρχουν μόνο μικρές αυξήσεις για τις χαμηλές συντάξεις και πληρωμές για ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη, είτε βρίσκονται στην υψηλή πλευρά είτε στη χαμηλή, για εκείνους θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών έως τις 20 Απριλίου για τις μεταρρυθμίσεις: «Έχουμε δεσμευτεί, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να έλθουμε σε συμφωνία έως τις 20 Απριλίου. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top