«Στοπ» από Ζωή: Δεν γίνονται δεκτές οι τροπολογίες στο ν/σ για την ανθρ. κρίση!

«Δεν θα επαναληφθεί το μοντέλο-μοτίβο που ίσχυε»

Έξαλλη έκανε την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η «βροχή» τροπολογιών για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης.

Παρά τις συστάσεις που η ίδια έχει κάνει, διευκρινίζοντας ότι δεν θα δέχεται να κατατίθενται άσχετες -με τα συζητούμενα νομοσχέδια- τροπολογίες , οι υπουργοί ενήργησαν... κατά το έθιμο, αφού προσετέθησαν έξι τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο οι δύο εξ αυτών είναι σχετικές με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, με τις υπόλοιπες τέσσερις να αφορούν την καταβολή φορολογικών οφειλών, την άμεση απόδοση των χρηματικών διαθεσίμων του ΤΧΣ στο Δημόσιο, την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ στους εργαζομένους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ρυθμίσεις θεμάτων της ΕΡΤ, ρυθμίσεις για τους κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών κλπ.

Η κα Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έντονα και τόνισε ότι δεν θα τις κάνει δεκτές!

Μάλιστα, υπήρξε κατηγορηματική ότι δεν θα επαναληφθεί το «προηγούμενο ”μοντέλο, μοτίβο” με τροπολογίες που δεν θα έχουν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κοινο��ουλευτικός έλεγχος ξεκινάει από την ερχόμενη Πέμπτη και θα είναι πιο οργανωμένος, καθώς ζητήθηκε από τους υπουργούς (οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν) να ορίσουν τις μέρες που μπορούν να απαντούν στους βουλευτές, ενώ προειδοποίησε ότι η Βουλή, θα είναι πολύ αυστηρή αν αποφεύγο��ν να έρχονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top