Καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας ο Παρασκευόπουλος

Επανέρχεται το καθεστώς των αδειών σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία κλπ.

Καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας ο Παρασκευόπουλος

Νομοσχέδιο με το οποίο καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας καταθέτει εντός της επόμενης εβδομάδας ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ουσιαστικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα καταργήσει το ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την κατάργηση των αδειών των βαρυποινιτών, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε και κατηγορούμενους για τρομοκρατία ή άλλους ισοβίτες να παίρνουν άδεια αλλά και μην υπάρχει περιορισμός στα επισκεπτήριά τους και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται αποκλεισμός φυλάκισης ανηλίκων 15 έως 18 ετών για αδικήματα που δεν τιμωρούνται με ισόβια κράτηση και αντ’ αυτού θα προβλέπονται ανοικτού τύπου στέγες αρωγής ανηλίκων.

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος θα προωθήσει ευνοϊκά μέτρα για το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, που πιθανότατα θα οδηγούν σε αποφυλάκιση ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, υπερηλίκων και ατόμων με αναπηρίες

Τέλος, θα προβλέπεται και διευκόλυνση της απεξάρτησης από ναρκωτικά αντί της κοινής φυλάκισης, ακόμα και για τα αποκαλούμε εξαρτημένα βαποράκια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτό αποτελεί μία έμμεση απάντηση στους καταληψίες της Νομικής Σχολής, αφού η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας είναι ένα από τα τρία αιτήματά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top