Παπούλιας στον Παυλόπουλο: Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη περίοδο.Η νέφωση είναι πυκνή και χαμηλή

Παυλόπουλος: Ξέρω ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος

​Λίγα λεπτά μετά τις επτά το απόγευμα της Παρασκευής ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας υποδέχτηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης τον διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλο στο προεδρικό Μέγαρο με αγήματα και τιμές

Αφού ακούστηκε ο εθνικός ύμνος, ο κ.Παπούλιας σε συγκινησιακό ύψος απευθυνόμενος στον κ.Παυλόπουλο, του είπε μπροστά στις κάμερες: «Κύριε πρόεδρε είναι πολύ σημαντικό για μένα να σας υποδέχομαι ύστερα από δύο προεδρικές θητείες και να σας παραδίδω τη σκυτάλη. Είμαι βέβαιος ότι θα είστε ένας ιδανικός πρόεδρος . Ο τόπος του Προεδρικού είναι οικείος τόπος για εσάς.Βρεθήκατε εδώ, συνεργαστήκατε και υπηρετήσατε δύο προέδρους τον κ.Στασινόπουλο και τον κ.Καραμανλή. Υπηρετήσατε σε πολύ σημαντικά υπουργεία. Αποκτήσατε σημαντική πολιτική πείρα Υπήρξατε ένας εξαίρετος πανεπιστημιακός δάσκαλος και μάλιστα δάσκαλος της θεωρίας των θεσμών. Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη περίοδο. Η νέφωση είναι πυκνή και χαμηλή. Τα προβλήματα είναι πολλά. Πολλά είναι και τα διακυβεύματα αλλά πρώτιστο είναι αυτό της εθνικής συνεννόησης και είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ότι μπορείτε για να δημιουργηθεί ένα στέρεο θεμέλιο εθνικής συνεννόησης. Κύριε πρόεδρε σας εύχομαι μια ευθεία προεδρική θητεία»

Από την πλευρά του ο κ.Παυλόπουλος δήλωσε: «Κύριε πρόεδρε αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή το ότι σας διαδέχομαι στην Προεδρία με την ψήφο του Κοινοβουλίου.Γνωριζόμαστε από παλιά, έχουμε διανύσει κοινές πορείες και μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες Εκείνο που είναι σημαντικό και οφείλω να σας αναγνωρίσω είναι ότι ασκήσατε τα καθήκοντα σας άψογα. Ιδίως την περίοδο της οικονομικής κρίσης που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε την λειτουργία των θεσμών στο όριο τ��υ Συντάγματος, όπως είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλές φορές με την άλλη ιδιότητα. Οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε ώστε να βγει ο τόπος από την βαθιά κρίση, η οποία αγγίζει...αν δεν έχει ξεπεράσει τα όρι�� της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι ανάγκη να συμβάλουμε όλοι και να καταπολεμήσουμε τις δύο μάστιγές, την φτώχεια και την ανεργία».
Ο κ.Παυλόπουλος συνέχισε την ομιλία του, δίνοντας έμφαση στην ανεργία των νέων, η οποία όπως είπε βάζει "φρένο" στην ανάπτυξη της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η παγκόσμια κρίση δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη.
«Και σαν πατέρας και σαν παππούς πια και σαν καθηγητής που έζησα την αγωνία των φοιτητών, ξέρω ότι η ανεργία των νέων στην σημερινή εποχή είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη για την εξέλιξη του τόπου, είναι εκείνη που διχάζει την κοινωνία γιατί οδηγεί στο συμπέρασμα ότι με δικά μας λάθη οι προηγ��ύμενες γενιές δεν δίνουμε την δυνατότητα στις νεότερες να προσφέρουν αυτό που μπορούν και χωρίς την συμβολή τους ο τόπος δεν μπορεί να βρει το μέλλον του. Ο λαός και το έθνος δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες των νέων ανθρώπων για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την προσωπικότητα τους …Ξέρω ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, αλλά πρέπει να είναι κοινός, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν επηρεάζει μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη και την οδηγεί προς τα πίσω… Ο αγώνας της Ελλάδας είναι αγώνας όλων των ευρωπαικών λαών» και κατέληξε λέγοντας, «Κύριε πρόεδρε σας εύχομαι μακροημέρευση και εύχομαι όταν θα έρθει η ώρα να φύγω από το προεδρικό μέγαρο, εκείνος που θα με διαδεχτεί να μπορεί να πει και για μένα, αυτά που σας είπα εγώ. Είναι αυτό που προσδοκώ και εύχομαι».
ΒΙΝΤΕΟ ΝΕΡΙΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top