«Ενορχηστρωμένη προβοκάτσια» για τις γερμανικές οφειλές καταγγέλλει ο Ήσυχος

Διαψεύδει τα περί συγγραμμάτων στα σχολεία

«Ενορχηστρωμένη προβοκάτσια» για τις γερμανικές οφειλές καταγγέλλει ο Ήσυχος

«Ενορχηστρωμένη προβοκάτσια» και «εκστρατεία ψεύδους» κατά της ελληνικής κυβέρνησης, με στόχο την υπονόμευση της προσπάθειάς της να φέρει στο διεθνές προσκήνιο το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, καταγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.

Ο κ.Ήσυχος σημειώνει πως πίσω από την προσπάθεια βρίσκονται «δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας», προσθέτοντας μάλιστα πως σε αυτή έχουν «στρατευθεί» και «δυνάμεις που υποτίθεται εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό».

«Πολιτικά στελέχη κομμάτων, όπως ο Δ. Τσιόδρας από το Ποτάμι και ο Α. Γεωργιάδης από τη ΝΔ, επιχειρούν μια προβοκάτσια με καθαρά γκεμπελίστικα χαρακτηριστικά» καταγγέλλει ο κ. Ήσυχος.

«Οι προαναφερόμενοι, όπως και άλλοι που αναπαρήγαγαν την προβοκάτσια, υπερασπιζόμενοι τάχα τη... Δημοκρατία, έφθασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα φέρει στα σχολεία να διδάσκονται εκδόσεις του Ελληνικού Στρατού και πως ούτε λίγο ούτε πολύ ο Στρατός θα καθορίζει τη... διδακτέα ύλη στα σχολεία» συνεχίζει.

Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ ξεκαθαρίζει πως «ο αγώνας της ελληνικής κυβέρνησης για ηθική, πολιτική και οικονομική δικαίωση των απαιτήσεων του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να διακοπεί» και υπενθυμίζει το δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου, όταν και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, καθώς και άλλων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τι έγραφε το δελτίο τύπου για τ�� σχολεία;

«Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που θα προωθήσει και θα στηρίξει το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και φορείς, περιλαμβάνονται πολύμορφες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε περιοχές της Ελλάδας που έχουν υποστεί τις ναζιστικές θηριωδίες αλλά και σε τόπους όπου έδρασε Εθνική Αντίσταση συνεχίζοντας την ηρωική αντίσταση του Ελληνικού Στρατού απέναντι στα ιταλικά και τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής. Η όλη προώθηση του στόχου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα συνδέεται άμεσα και με μια παράλληλη εκστρατεία αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς τόσο στα σχολεία όσο και στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ως πρώτο βήμα για αυτό το σκοπό εξετάζεται η έκδοση και διανομή σε σχολεία και στρατόπεδα ειδικού εντύπου. ..Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται είναι η πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο, εκθέσεων σε κεντρικούς σταθμούς των μετρό της Αθήνας, εκδήλωση στο ΥΠΕΘΑ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και το προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, καθώς και εκδηλώσεις στις παραγωγικές σχολές (Ευελπίδων, Δοκίμων, Ικάρων)» ανέφερε

O αναληρωτής Εθνικής Άμυνας, διευκρινίζει πάντως πως η προσπάθεια της Αθήνας δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού, «αλλά στοχεύει στο να κλείσει μια ανοιχτή πληγή του παρελθόντος» .
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top