Βενιζέλος: Υπάρχει ένα επικίνδυνο φλερτ με το πιστωτικό γεγονός

Επανέλαβε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

«Υπάρχει ένα επικίνδυνο, ελπίζω όχι θανατηφόρο, φλερτ με το πιστωτικό γεγονός» δήλω��ε μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, της ΚΟ και της Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, όπου άσκησε δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «καταλυτικό λάθος» από την κυβέρνηση που αντί να συνεχίσει την διαπραγμάτευση από εκεί που την είχε αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και να προχωρήσει στην έξοδο από το Μνημόνιο και την προληπτική πιστωτική γραμμή.

«Αντί να επιστρέψει στις αγορές, πήγε τη χώρα χιλιόμετρα πίσω και έβαλε τη χώρα πιο βαθιά στο τρέχον μνημόνιο, με προοπτική για ένα άλλο μνημόνιο» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για εβδομαδιαία αγωνία για τις αποφάσεις του ELA.

O κ. Βενιζέλος τοποθετήθηκε και για το περιβόητο Grexit, λέγοντας πως «αυτό είναι κάτι που έχει συνέπειες, αλλά πρέπει να καταλάβουμε από την άλλη ότι είναι βλαπτικό για την Ευρωζώνη, αλλά καταστροφικό για την Ελλάδα. Το ζήτημα δεν είναι η απειλή να βγούμε από το ευρώ αλλά η δραματική και μόνιμη υποβάθμιση μέσα στο ευρώ».

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε «τραγικό» το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματoς, τονίζοντας ότι όλοι θα το εισπράξουν ως ένα δημοψήφισμα για το θα είναι η Ελλάδα μέσα ή έξω από την Ευρώπη. Μά��ιστα, προειδοποίησε την κυβέρνηση για «άκρως επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά».

«Είμαστε πολύ κοντά στην εσωτερική παύση πληρωμών. Αυτό μπορεί να μην αφορά μισθούς και συντάξεις, προς το παρόν τουλάχιστον, αλλά αφορά τους προμηθευτές, την αγορά, τη λειτουργία της οικονομίας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανάλωση όλων των δυνάμεων στη διαμόρφωση μιας εικονικής πραγματικότητας. Παράλληλα, σημείωσε ότι «προκαλεί θυμηδία» η μετονομασία της τρόικας σε Brussels Group.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της εξεταστικής για το Μνημόνιο, κάνοντας λόγο για «άσφαιρους λεονταρισμούς» και προσθέτοντας ότι «κρύβεται επιμελώς η περίοδος Καραμανλή 2004-2009».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο που έχει προκηρυχτεί για τις 15-17 Μαΐου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως έχει προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή συνέδρων και μετά για την άμεση εκλογή του νέου προέδρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top