Γ. Σακελλαρίδης: «Ανοιχτό το δημοψήφισμα αν βρεθούμε σε οριακό σημείο»

Ανοίγει και πάλι το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Γ. Σακελλαρίδης: «Ανοιχτό το δημοψήφισμα αν βρεθούμε σε οριακό σημείο»

​Το θέμα του δημοψηφίσματος άνοιξε και πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, είπε ότι και αυτή η λύση είναι πιθανή, αν ο διάλογος με τους δανειστές δεν κυλήσει ομαλά.

«Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να προσπαθεί ώστε να μην υπάρξουν αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση. Εάν φτάσουμε σε ένα σημείο οριακό - κάτι το οποίο απευχόμαστε - πάντοτε υπάρχουν αυτές οι λύσεις», είπε.

Μάλιστα ερωτώμενος για το ποιο θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε:

«Αν έρθει σε αδιέξοδο ο διάλογος -σας το λέω ενδεικτικά - το ερώτημα θα έχει να κάνει με την εφαρμογή αυτών των μέτρων ή όχι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι συντηρείται ένα θέμα που δεν έχει βάλει η κυβέρνηση στο τραπέζι, καθώς προτεραιότητά της είναι οι διαπραγματεύσεις.

Όσο για το πόσο θα μείνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα είναι πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα.

«Έχουν έρθει να μαζέψουν κάποια στοιχεία και όταν ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά δε θα έχουν λόγο να παραμείνουν στην Αθήνα», είπε.

Καταλήγοντας, ο κ. Σακελλαρίδης, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει τα χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

«Χρήματα η κυβέρνηση βρίσκει και αποπληρώνει κάθε δόση. Δουλειά του υπουργείου οικονομικών είναι να υπάρχουν αυτά τα χρήματα, είτε για την καταβολή συντάξεων και δαπανών είτε για την καταβολή των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top