Καμμένος: Στέλνω 14 φακέλους για τα εξοπλιστικά στη Δικαιοσύνη-Τραγική η κατάσταση στην Άμυνα

«Υπάρχουν συμβάσεις που ο λαός πλήρωσε 2-3 φορές παραπάνω από όσο έπρεπε»

Έτοιμος να στείλει στην Δικαιοσύνη ακόμη 14 φακέλους εξοπλιστικών είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Αυτό αποκάλυψε στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, κάνοντας λόγο για τραγική κατάσταση.

«Παρότι ασχολούμαι 23 χρόνια στη Βουλή με θέματα Άμυνας, δεν περίμενα ποτέ ότι η κατάσταση θα είναι τόσο τραγική. Στο μεγαλύτερο μέρος των εξοπλιστικών υπάρχουν ελλιπείς φάκελοι, δεν εννοώ λεπτομέρειες, εννοώ ελλείψεις εγγυητικών επιστολών, δεν υπάρχει καμία προμήθεια σχεδόν που να έχει, όπως απαιτεί, ο νόμος τον έλεγχο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Έχουμε από την μεριά των συμβαλλομένων, δηλαδή των προμηθευτών παραβίαση των περισσότερων όρων στις προμήθειες, έχουμε καταβολές τεράστιων ποσών, εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς να υπάρχουν καν τιμολόγια. Είναι, δηλαδή, μια κατάσταση, την οποία ούτε εγώ την περίμενα» είπε χα��ακτηριστικά ο κ.Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατήγγειλε επίσης ότι δεν υπήρχε θεσμικό όργανο εσωτερικών υποθέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρότι υπήρχε νόμος. Διαβεβαίωσε πάντως πως όσον αφορά το ποινικό της υπόθεσης ήδη υπάρχει συνεργασία του υπουργείου του με την κ.Ράικου και το team της εισαγγελίας που ελέγχει τη διαφθορά.

Στο ερώτημα ποια περίοδο αφορούν αυτά, ο κ.Καμμένος είπε: «Τα περισσότερα ξεκινάνε από την περίοδο 1997-1998 μέχρι το 2003 (επί υπουργίας δηλαδή Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου). Όμως οι υποθέσεις αυτές συνεχιζόντουσαν, γινόντουσαν καταβολές χρημάτων, παραλαβές, γινόντουσαν διορθώσεις των συμβάσεων».

Όπως είπε ο υπουργός «έχουμε ��εράστια όπλα στα χέρια μας που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει. Αυτά όλα έχουν μπει σε μία σειρά, ήδη οι δύο μεγάλες υποθέσεις έχουν πάει στη Δικαιοσύνη. Άλλοι 14 φάκελοι ετοιμάζονται και παράλληλα ξεκινάμε τις διαδικασίες να καλούμε τους αντισυμβαλλόμενους και να τους πούμε “κοιτάξετε εδώ έχετε καταδικαστεί για δωροδοκία”, υπάρχουν συμβάσεις τις οποίες έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός 2-3 φορές παραπάνω από ό,τι πρέπει να τις πληρώσει και πρέπει να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο και υπουργείο Άμυνας».

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top