Συνεδριάζει μετά από πολλές αντιδράσεις η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ κατά της Κωνσταντοπούλου

Συνεδριάζει μετά από πολλές αντιδράσεις η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

​Συνεδριάζει σήμερα στις 3.30 μ.μ. για πρώτη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν εδώ και καιρό την σύγκληση της, επικρίνοντας την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι με ευθύνη της δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να λειτουργεί.

Κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν ότι εδώ και 45 μέρες, από την ημέρα που συγκροτήθηκε σε σώμα η Βουλή, δεν έχει ακόμα συνεδριάσει η Διάσκεψη των προέδρων, ενώ επιφυλάσσονταν παράλληλα για τις επόμενες ενέργειες που θα προέβαιναν.«Η ΝΔ δεν επιτρέπει σε κανένα να λειτουργεί τη Βουλή σαν να είναι σπίτι του. Ως εδώ», δήλωναν κοινοβουλευτικοί κύκλοι του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για σκοπιμότητες.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του «Ποταμιού» χαρακτήριζε «κοινοβουλευτικά απαράδεκτο 30 μέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση, να μην έχει συνεδριάσει ακόμη η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου». Επίσης, έθετε θέμα «ορθής, διαφανούς και δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου», κατηγορώντας την κα Κωνσταντοπούλου για προσωπικούς σχεδιασμούς.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυε πυρά κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου για «την άρνησή της να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας του Κοινοβουλίου», κατηγορώντας την για «ωμή και κατάφωρη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής» . «Η κα Κωνσταντοπούλου πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως χώρος τηλεοπτικής προβολής και ανάδειξης των ατομικών πρωτοβουλιών της» τόνιζε η Χαριλάου Τρικούπη.

φωτο eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top