Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ της Παναρίτη: «Οι δανειστές μας είπαν να μην πληρώσουμε μισθούς για 2 μήνες»

Όλο το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με το Brussels Group

Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ της Παναρίτη: «Οι δανειστές μας είπαν να μην πληρώσουμε μισθούς για 2 μήνες»

​Μια αποκάλυψη βόμβα έκανε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Ε. Παναρίτη για το κλίμα των διαπραγματεύσεων και τις προτάσεις που κάνουν στην ελληνική κυβέρνηση τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group.

Όπως είπε η κα Παναρίτη στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree, το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι πολλές φορές απαξιωτικό προς την Ελλάδα.

«Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες φαίνεται ότι οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό πρόβλημα με παράξενο τρόπο», αποκάλυψε η σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη.

Μάλιστα η κα Παναρίτη άσκησε και έντονη κριτική στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι δανειστές την ελληνική κρίση.

«Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς ��ια δύο μήνες», τόνισε.

Στην ίδια ομιλία, όπως έγραψε και το star.gr την Πέμπτη, η Ε. Παναρίτη κατηγόρησε τους εκπροσώπους των δανειστών για απαξιωτική συμπεριφορά, χαρακτήρισε τα στελέχη της Κομισιόν ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ «στρατικοποιημένους» και «σκληρούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top