Μήνυμα Γιούνκερ: «Δεν έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, τα περιθώρια στενεύουν»

Τσίπρας: «Είμαι αισιόδοξος ότι υπάρχει πολιτική βούληση για να λυθούν τα προβλήματα»

Μήνυμα Γιούνκερ: «Δεν έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, τα περιθώρια στενεύουν»

​Για μικρή πρόοδο όσον αφορά στα όσα πρέπει να γίνουν από ελληνικής πλευράς, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε υπάρχουν πολλά θέματα πάνω στο τραπέζι, όμως η Κομισιόν έχει έναν βοηθητικό ρόλο στις συζητήσεις και δεν είναι από τους «μείζονες παίκτες».

«Δεν ��χει υπάρξει μεγάλη πρόοδος στο πλαίσιο των εξελίξεων τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά προσπαθούμε, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να υπάρξει πρόοδος», είπε ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι έχει κάνει διάφορες προτάσεις στον Α. Τσίπρα, ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία, οι Ευρωπαίοι πρέπει να δουλέψουν μαζί. Ήρθε η ώρα για συνεργασία και τις ερχόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που έχουμε μπροστά μας με επιτυχή τρόπο», τόνισε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του, παίρνοντας τον λόγο εξέφρασε για μια ακόμα φορά την αισιοδοξία του ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να βρεθούν λύσεις στα κοινά προβλήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Είμαι αισιόδοξος γιατί συζητούμε με καλούς φίλους της Ελλάδας, ανθρώπους που είναι φιλοευρωπαϊστές. Πιστεύω ότι υπάρχει η πολιτική βούληση, ώστε να βρεθούν λύσεις στα κοινά μας προβλήματα και όταν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα είναι εφικτά», είπε ο κ. Τσίπρας.

Κοινοτικός αξιωματούχος, με τον οποίο μίλησε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θ. Αθανασίου, τόνισε ότι ο κ. Γιούνκερ με τις δηλώσεις του ξεκαθάρισε στον κ. Τσίπρα ότι ο ρόλος του είναι περιορισμένος και ότι αρμόδιο για την όποια απόφαση είναι το Eurogroup.

Ερμηνεύοντας μάλιστα τις δηλώσεις αυτές, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, παροτρύνοντας την ελληνική κυβέρνηση να βιαστεί, ενώ πρόσθεσε ότι για να μπορέσει η Αθήνα να έχει πρόσβαση στο πακέτο Γιούνκερ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, θα πρέπει να προηγηθούν μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες στον τομέα της απασχόλησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top