Α. Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό»

Η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας επί τάπητος στη συνάντηση με τον Μ. Σουλτς

Α. Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό»

​Για μια «έντονη ανταλλαγή απόψεων» έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το πρόγραμμα χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ύψους 6 δισ. ευρώ, με τον κ. Σουλτς να τονίζει ότι τα χρήματα είναι στη διάθεση της Αθήνας και θα πρέπει να επιδείξει προγράμματα για να μπορέσει να τα εκταμιεύσει.

Ο Α. Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε ότι είχε μια παραγωγική συζήτηση με τον κ. Σουλτς και ότι επιτέλους άρχισαν οι συζητήσεις για την ουσία των ζητημάτων.

Όπως τόνισε, η Αθήνα έχει αρχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της όπως αυτές απορρέουν από τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, και περιμένει να πράξουν το ίδιο και οι εταίροι μας.

«Ήρθε η ώρα να στείλουμε μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για υποχρεώσεις και εφαρμογή μέτρων, αλλά το μήνυμα τώρα που θα πρέπει να δώσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στον ελληνικό λαό είναι το μήνυμα της βοήθειας και της αλληλεγγύης», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά γιατί όπως είπε αυτό είναι προς το κοινό όφελος.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μόνο ελληνικό πρόβλημα, το οποίο δεν έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός και θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις με δημιουργικό τρόπο, ώστε η Ελλάδα και η Ευρώπη να ξεπεράσουν την κρίση», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top