Νέες απειλές από Σόιμπλε: «Δεν αποκλείω ένα Grexit»

«Δεν θα γίνω εγώ αποδιοπομπαίος τράγος»

Νέες απειλές από Σόιμπλε: «Δεν αποκλείω ένα Grexit»

​Ξαναχτύπησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος, αφού την Πέμπτη αρνήθηκε πως χαρακτήρισε τον Γ. Βαρουφάκη «ανόητα αφελή» και προειδοποίησε ότι προσπαθεί πάρα πολύ να διατηρήσει την ψυχραιμία του, με νέες του δηλώσεις δεν απέκλεισε ένα ενδεχόμενο Grexit.

Μιλώντας στο αυστριακό δίκτυο ORF, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για να βοηθήσει τον εαυτό της, προσθέτοντας με νόημα ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός… Graccident που θα οδηγούσε στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

«Καθώς η Ελλάδα έχει την ευθύνη, η δυνατότητα να αποφασίσει τι θα συμβεί εναπόκειται μόνο σε εκείνη και επειδή εμείς δε γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, δε μπορούμε να αποκλείσουμε ένα Grexit. Το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί με το να κάνεις τους άλλους αποδιοπομπαίους τράγους», είπε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη να βοηθήσει την Ελλάδα, επεσήμανε όμως ότι πρώτα εκείνη πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μάλιστα που παραχώρησε μαζί με τον Αυστριακό ομόλογό του Χανς Γιοργκ Σέλινγκ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι στα τέλη της περασμένης χρονιάς είχε παρουσιάσει καλύτερες επιδόσεις από εκείνες που προέβλεπε το πρόγραμμα στήριξής της.

«Παρ' όλες τις αμφισβητήσεις, η ανάπτυξη της Ελλάδας στα τέλη της περασμένης χρονιάς ήταν καλύτερη από εκείνη που προβλεπόταν από το πρόγραμμα», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top