Παναρίτη μετά την «πρώτη» του Brussels Group: Μας συμπεριφέρονται απαξιωτικά!

Άνοιξε θέμα περικοπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων – Πλεόνασμα στο 0,6% το 2015

Παναρίτη μετά την «πρώτη» του Brussels Group: Μας συμπεριφέρονται απαξιωτικά!

Για τις πρώτες επαφές της ελληνικής πλευράς με το Brussels Group μίλησε η Έλενα Παναρίτη σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του Deree.

Η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών αναφέρθηκε σε απαξιωτική συμπεριφορά των εκπροσώπων των δανειστών, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο κλίμα που υπήρχε το 2010 στις αρχές της διαπραγμάτευσης, ενώ περιέγραψε την «ομάδα των Βρυξελλών» ως ένα συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών, εκ των οποίων οι πιο σκληροί και αμετακίνητοι είναι αυτοί του ΔΝΤ.

«Ξέρουν πολύ καλά τι ζητούν και επιμένουν έως ότου το πάρουν» τόνισε η κα Παναρίτη, η οποία συμπλήρωσε πως οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ λειτουργούν ως τραπεζικοί υπάλληλοι ενώ αυτοί της ΕΕ ως γραφειοκράτες.

Η σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη αναφέρθηκε και στο πρωτογενές πλεόνασμα τονίζοντας ότι θα υπάρχει για το 2015 αλλά θα κλείσει σε χαμηλότερα επίπεδα, της τάξεως του 0,6%.

Η ίδια, τόνισε ότι είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις και ειδικότερα στάθηκε στο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί στο mail Χαρδούβελη και να παραδεχθεί ότι είναι… «ενεργό» αλλά με την ειδοποιό διαφορά ότι έχει μετατραπεί σε υποχρέωση για μεταρρυθμίσεις και όχι ��ε υποχρέωση για δημοσιονομικά αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top