«Η κυβέρνηση νομιμοποιεί την ανασφάλιστη εργασία» υποστηρίζει ο Βρούτσης

Καταγγέλλει ότι «βαφτίζει» τα οδοιπορικά «μισθό»

Για πρόθεση να νομιμοποιήσει την ανασφάλιστη εργασία και να «βαφτίσει» τον μισθό «οδοιπορικά» καταγγέλλει την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Εργασίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Βρούτσης με ανακοίνωσή του, με αφορμή το άρθρο 24 του νομοσχεδίου που συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με το οποίο υποστηρίζει ότι προβλέπεται πρόσληψη εργαζομένων χωρίς μισθό, αποζημίωση ή άλλη απολαβή και ονομάζεται η αμοιβή τους οδοιπορικά.

«Με δυο λόγια, η Κυβέρνηση «βαφτίζει» τα οδοιπορικά, μισθό! Κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές και δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Και μάλιστα τίθεται για πρώτη φορά από μια Κυβέρνηση της αριστεράς –στο πρώτο της μόλις νομοσχέδιο- που υποτίθεται κατά τα άλλα.. ότι νοιάζεται περισσότερο για τους εργαζόμενους και τα εργασιακά δικαιώματα!» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βρούτσης, ο οποίος χαρακτηρίζει «οξύμωρο» το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το επίμαχο άρθρο στο νομοσχέδιο που φιλοδοξεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Σήμερα, η Κυβέρνηση νομοθετεί νέες-πρωτόγνωρες μορφές εργασιακών σχέσεων, προωθώντας τη δωρεάν εργασία με πρόσληψη στο δημόσιο.

Με τέτοια «τεχνάσματα» υπόσχονται μείωση της ανεργίας;

Πού πήγαν οι μεγαλόστομες δηλώσεις περί κατώτατου μισθού;

Ακόμη και η «υποκρισία» έχει τα όριά της.

Η διάταξη που νομιμοποιεί για πρώτη φορά την ανασφάλιστη και άμισθη εργασία στην Ελλάδα είναι αδιανόητη και πρέπει να απαλειφθεί τώρα!».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top