Πόλεμος Καραγκούνη-Φωτίου ξέσπασε για το μέτρο της σίτισης

«Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση» - «Συνεχίζουν την τακτική του εκφοβισμού»

​Πόλεμος με επίκεντρο το μέτρο για τη σίτιση ξέσπασε μεταξύ του Κώστα Καραγκούνη και της Θεανούς Φωτιού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για «εκτός τόπου και χρόνου υποσχέσεις που μοίρασε η κυβέρνηση στον κόσμο και στοιχεία που έδωσε ο κ. Βαρουφάκης στους εταίρους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά διένειμε 450 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων χωρίς οικονομικά ισοδύναμα, ενώ «η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου από τα 2 δισ. που υποσχέθηκε στη Θεσσαλονίκη ότι θα διέθετε άμεσα, αναζητά τώρα 200 εκατ. ��υρώ με ισοδύναμα, δηλαδή με νέα μέτρα».

«Σήμερα αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός στη Βουλή ότι τελικά οι δικαιούχοι θα είναι 155 χιλιάδες. Σήμερα έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν τα ψέματα» κατέληξε ο κ. Καραγκούνης.

Η απάντηση από την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήρθε άμεσα, με την κα Φωτίου να χαρακτηρίζει «ψευδή» τη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ.

«Ο κ. Μάρδας έχει ήδη εξηγήσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή τις πηγές των 200 εκατομμύριων που χρειάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος. Και βέβαια παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν παρά ένα τμήμα των δεσμεύσεων του προγράμματος μας. Ως όψιμοι όμως θεματοφύλακες του προγράμματος της Θεσσαλονίκης θα όφειλαν να αναρωτηθούν μήπως οι δικές τους πολιτικές έφτασαν τη χώρα στην κατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης» δήλωσε η κα Φωτίου.

Η ίδια, κάλεσε τον κ. Καραγκούνη να είναι πιο προσεκτικός ακροατής καθώς «στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του Υπουργείου αναφέρεται ��πί λέξει στο σημείο 3 ότι “από τις διατάξεις του τρίτου άρθρου εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν κατά ανώτατο όριο 300.000 φυσικά πρόσωπα ή 153.000 νοικοκυριά”».

«Δεν είναι ο τομέας της ανθρωπιστικής κρίσης το πεδίο εύκολων αντιπαραθέσεων εντυπωσιασμού. Χρειάζεται σεβασμός τουλάχιστον σε αυτό που περνάει ο λαός» κατέληξε η κα Φωτίου.

Ο κ. Καραγκούνης επανήλθε και ανταπάντησε στην αναπληρώτρια υπουργό, μιλώντας για «απίστευτα ψέματα»: «Η κα Φωτίου επιβεβαίωσε τα ψέματα της κυβέρνησης Τσίπρα. Παραδέχεται ότι η σίτιση αφορά περίπου 155.000 νοικοκυριά. Η ίδια είχε δηλώσει, στις 6/3/15 ότι: «Λέμε περίπου μέσο όρο 100 ευρώ το μήνα για 300.000 οικογένειες για 9 μήνες». Ο κος Βαρουφάκης, μάλιστα, στην επιστολή που έστειλε στο Eurogroup, ανέφερε και αυτός 300.000 οικογένειες. Τρικυμία εν κρανίω και απίστευτα ψέματα!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top