Μαξίμου: Το Brussels Group θα δίνει σήμα για τον έλεγχο στην Αθήνα

Έρχονται αύριο στην Αθήνα τεχνικά κλιμάκια

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν σήμερα η ελληνική πλευρά και το νέο σχήμα διαπραγμάτευσης που ονομάζεται Brussels Group.

Στη σημερινή συνάντηση συμφωνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και εξής, η οποία συνοψίζεται στο ότι το Brussels Group θα δίνει… σήμα για το πότε πρέπει να γίνει έλεγχος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Όσον αφορά τις τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα, δεν θα είναι ούτε στα υπουργεία ούτε στις υπηρεσίες του κράτους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αύριο θα έρθει στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, ενώ τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας, καταλήγουν οι κύκλοι του Μαξίμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top